Dev bankadan Bitcoin uyarısı geldi: “Güçlenen dolara dikkat!”
Dev bankadan Bitcoin uyarısı geldi: “Güçlenen dolara dikkat!”

Dev bankadan Bitcoin uyarısı geldi: “Güçlenen dolara dikkat!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, geçen haftanın en düşük seviyesi olan 10 bin 400 dolardan yaklaşık 1.000 dolar arttı. Şimdi Bitcoin 11 bin 400 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Salı günü Bitcoin  11 bin 750 dolara kadar yükseldi.

ABD doları güçlü bir düşüşün ardından zıpladıktan sonra kripto para birimi hafif bir geri çekilme ile karşı karşıya kaldı. Bazıları bunun kısa vadeli bir aksilik olduğunu düşünürken, JP Morgan Bitcoin’in yakın vadede daha da gerileyeceğini düşünüyor.

Yine de çoğu analist, Bitcoin’in uzun vadeli eğiliminin olumlu kaldığına inanıyor.

Bitcoin yakın vadede düşebilir

JP Morgan analistlerinin şu anda Bitcoin konusunda düşüş eğiliminde olduğu belirtiliyor. Yakın zamanda yayınlanan bir araştırma notuna atıfta bulunan banka analistleri, “vadeli işlemler piyasasındaki bahislerin analizine ve kripto para biriminin gerçek değerinin tahminine dayanarak” varlığın kısa vadede düşüşle karşı karşıya olduğunu belirtti.

JP Morgan analistleri, Bitcoin’in fiyatının “gerçek değerden” yaklaşık %13 daha yüksek olduğunu vurguladılar. Bu değer, BTC için üretim maliyetinden elde ediliyor. Yani bir token satın almanın maliyeti anlamına gelir.

JPMorgan stratejistleri, Bitcoin’i etkili bir şekilde bir emtia olarak ele alarak ve marjinal üretim maliyetine bakarak içsel bir değer hesapladıklarını söylediler.

JPMorgan Strategists See ‘Modest’ Headwind for Bitcoin Price

Makro trend Bitcoin için olumlu

Analistler, makro trendlerin Bitcoin için yükselişe işaret ettiğini ifade ediyor. Real Vision CEO’su Raoul Pal, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Çoğu insan yaşanan gelişmeleri anlamıyor. Ancak basitçe ifade edilirse, Powell deflasyon için sıfır tolerans olduğunu gösterdi. Bu yüzden onu durdurmak için her şeyi yapacaklar. Bu gelişmeler altın ve Bitcoin için son derece iyi. Powell enflasyon istiyor. Fiat devalüasyonu beklentiler içerisinde.”

Analist, kripto para biriminin bu piyasa döngüsünde 50 bin dolar ve üstü bir fiyata ulaşacağını düşünüyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin