Popüler altcoin bu duyurunun ardından ralli yaptı
Popüler altcoin bu duyurunun ardından ralli yaptı

Dev banka Singapur’dan 20.000 ton akaryakıt ithal etmek için blockchain kullanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

HSBC Bangladeş, bir akreditif kullanarak ülkenin ilk blockchain destekli sınır ötesi ticaretini tamamladı.

Ticari işlemlerde blockchain

Küresel bankacılık şirketi HSBC’nin Bangladeş bölümü, Contour DLT platformunda ülkenin ilk blok zinciri tabanlı akreditif (LC) işlemini gerçekleştirdi.

İşlem, United Group’un Singapur’daki yan kuruluşu United Mymensingh Power’dan 20.000 ton akaryakıt ithalatını kapatmak için kullanıldı.

HSBC Bangaladeş’in CEO’su Md Mahbub ur Rahman, işlemi bankanın “en son teknoloji platformlarını kullanarak sınır ötesi ticareti destekleme taahhüdü” olarak nitelendirdi.

Küresel ödemeler hizmeti SWIFT, Bangladeş’in LC’leri kullanan ticaretinin 2020’nin ilk yarısında 34 milyar dolardan fazla olduğunu belirtiyor.

Blockchain teknolojisi kullanılarak, işlemi gerçekleştirmek için harcanan süre beş ila 10 günden 24 saatin altına indirildi. United Group’un genel müdürü Moinuddin Hasan Rashi şunları söyledi:

“Akaryakıt LC’leri, her saniyenin önemli olduğu yerlerde son derece zaman duyarlıdır ve bu blok zinciri teknolojisinin zamanı verimli bir şekilde yönetmeye yardımcı olacağına ve ayrıca daha fazla verimlilik ve daha iyi maliyet yönetimi sağlayacağına inanıyoruz.”

Contour nedir?

Contour, finansal kurumları ve kurumsal varlıkları “merkezi olmayan ticaret finansmanı ağında” birbirine bağlayan, R3’ün Corda’sı kullanılarak oluşturulmuş bir blok zinciri platformudur.

Contour, HSBC, ING, Citi, Bangkok Bank, BNP Paribas, Standard Chartered, SEB ve CTBC dahil olmak üzere sekiz finans kuruluşuna ait. Platformun gelişimi, sonraki yıl kapalı beta sürümüne geçmeden önce 2017 yılının ortalarında başladı ve ardından “Voltron” olarak adlandırıldı.

17 ülkeyi kapsayan seksen farklı kuruluş, Contour’u 2020’nin başında ticari beta lansmanına kadar test etti ve platform yalnızca bir ay önce beta sürümünden çıktı.

Contour ayrıca Malezya ile Çin arasındaki 176.000 demir cevheri ticaretini gerçekleştirmek için kullanıldı. Filipin merkezli Asya Kalkınma Bankası, Vietnam ile Tayland arasındaki ilk sınır ötesi blok zinciri LC işlemini gerçekleştirmek için platformu kullanıyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin