featured

Deutsche Bank Strateji Uzmanı, Fiat Tabanlı Para Birimi Sisteminin Bitişe Yaklaştığını, Bitcoin’i Önerdiğini Açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Deutsche Bank strateji uzmanı Jim Reid , fiat’a dayalı mevcut döviz sisteminin istikrarsız ve sonuna yaklaştığını iddia etti . 1980’lerde yaşadığı enflasyonist şok nedeniyle sistemin yalnızca mevcut durumuna geçebildiğini iddia etti.

Reid, son raporunda fiat sisteminin şu an ters olduğu ve dünya çapında kullanılan tüm geleneksel para birimlerini etkilemesi beklendiğini iddia etti.

Bununla birlikte, enflasyonun kontrolünde kullanılan stratejilerin gevşek politikalar , kapsamlı kaldıraç ve sürekli para basma gibi kağıt para miktarının sona ermesine yol açabileceğini söyledi. Bunun nedeni, fiat para birimleri değerlerini kaybetmeye devam ettikçe dünya genelindeki tüketicilerin sisteme olan inancını kaybedecek olmasıdır.

Reid, mali çöküşün riskini azaltmaya yardımcı olmak için dünya çapında sanal para birimlerinin kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini de belirtti. Merkezi olmayan doğalarından dolayı kripto para birimlerinin hükümetler tarafından kontrol edilemeyeceğini, ancak ekonomideki organik kanunlarla, özellikle piyasadaki arz ve talebi kontrol etmesi gerektiğini belirtti.

Kripto para birimlerindeki şu anki spekülatif ilgi, Blockchain teknolojisi ile kağıt para ile olan inanç kaybından daha fazla bir şey olmasına rağmen, bir noktada muhtemelen daha evrensel hale gelen ve kağıt paranın bir rakibi haline gelen bazı değişim aracı olacaktır “dedi.

Benzer görüşler

Reid’in görüşleri diğer önde gelen kişiliklerin görüşleri ile paraleldir. Bunların arasında , sanal para birimlerinin finansal istikrara katkıda bulunabileceğini iddia eden TC Merkez Bankası Başkanı da var . Bununla birlikte, merkez bankası, dijital para birimleri ile ilgili potansiyel riskler bulunduğunu belirtti.

Fiat para birimi nedir?

İtibari para, hükümet kararına dayalı çıkartılan, altın, gümüş vs. karşılığı olmayan, altında imzası olan yere ve düzenlediği kağıdın taklit edilemeyeceğine güven üzerine kurulmuş, mal ve hizmet alışverişi için kullanılan banka kağıdı veya kâğıt para demektir.

cointelegraph


Bizi Facebook’tan takip edin


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin