Deutsche Bank: kripto madenciliği 2000 visa işleminden fazla karbon ayak izi üretiyor

Deutsche Bank: Kripto, çevresel açıdan sürdürülebilir değil

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Deutsche Bank tarafından hazırlanan bir araştırma raporuna göre, son üç yılda kriptonun piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşırken küresel enerji tüketimi ise dört kat arttı. Bitcoin’in (BTC/USD) özellikle çevresel etkisi, son COP26 iklim konferansında konuşulmasına rağmen kripto kullanıcıları için önemli bir sorun olmaya devam ediyor.

Tek bir BTC işlemi ortalama bir haneye 2 ay boyunca enerji sağlayabilir

Analistlere göre, sadece bir bitcoin madenciliği, yaklaşık iki milyar Visa işleminden daha fazla karbon ayak izi tüketiyor. Dahası, tek bir bitcoin işlemi, ortalama bir ABD hanesine iki aydan fazla güç sağlayabilir.

Deutsche Bank’a göre, kriptonun karbon ayak izi benimsenmesini engelleyebilir. Ayrıca banka, bu yaz itibariyle, egemen servet fonlarının neredeyse üçte ikisinin ESG konularını (çevresel, sosyal ve yönetişim) kapsayan bir politikası olduğunu da sözlerine ekledi.

197 kamu şirketi Paris Anlaşması’nı imzaladı

Banka, özel şirketlerin karbon nötr olmayı taahhüt ettiğini belirtti. 197 kamu şirketi, sera gazı emisyonlarını azaltmayı amaçlayan Paris Anlaşması’nı imzaladı. Antlaşmanın nihai hedefi, yükselen küresel sıcaklıkları 2 derece ile sınırlamaktır. Banka tarafından alıntılanan bir araştırmaya göre, Bitcoin madenciliği sadece 30 yıl içinde küresel sıcaklığın artmasına neden olabilir.

Düzenleyiciler harekete geçiyor

Çin hükümeti gibi bazı hükümetler, madencilik operasyonlarının karbon ayak izine karşı koymak için harekete geçiyor. Bununla birlikte, kripto para birimlerinin genişleyen piyasa değeri göz önüne alındığında, özellikle ilgili piyasa düzenlenmediği takdirde, insanların kripto para birimlerini madencilik, takas etme, satın alma ve satma için her zaman bir yol bulmaları beklenebilir.

Kriptonun sera gazı salınımını azaltmak için olası yaklaşımlar

Deutsche Bank, karbon yakıtlı madenciliği teşvik etmemeyi, yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişi ve PoW’dan PoS protokollerine geçişi kriptonun sera gazı salınımını azaltmanın yolları arasında sıralıyor. Şu anda Bitcoin’in küresel enerji tüketiminin dörtte üçünden biraz fazlası kömür ve diğer yenilenemeyen enerji kaynaklarından geliyor.

Bitcoin's growing energy problem: 'It's a dirty currency' | Financial Times

Sürdürülebilirliğin geleceği

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, endüstri oyuncuları, önde gelen kurumsal yatırımcıları bitcoin’i benimsemekten alıkoyabilecek çevre sorunlarını çözmenin yollarını arıyorlardı. Bu çabalar bir fark yaratacak mı? Söylemek için çok erken. Madencilik sektörü, balina yatırımcılarını kapsayacak veya aslında karbon ayak izini azaltacak küçük ayarlamalar yapabilir. Durum her iki yöne de gidebilir.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin