Deloitte, Blockchain büyük ölçekli uygulamalara kendini ispat edemedi
Deloitte, Blockchain büyük ölçekli uygulamalara kendini ispat edemedi

Deloitte, Blockchain’in önünde bulunan beş ana engeli açıklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

28 Eylül’de yayınlanan bir çalışmaya göre, “Big Four” denetim ve danışmanlık şirketi Deloitte, yaygın olarak benimsenmesi amacıyla Blockchain teknolojisi için beş temel geliştirme alanını ana hatlarıyla belirledi.

Deloitte: “Blockchain büyük ölçekli uygulamalara kendini ispat edemedi.”

Deloitte’e göre, işletmeler tarafından kitlesel ölçekte benimsenmesi için, Blockchain teknolojisi beş ana engelin üstesinden gelmeli. Bunlar:

  • Zaman alıcı operasyonlar
  • Standardizasyon eksikliği
  • Yüksek maliyetler ve karmaşıklık Blockchain uygulamaları
  • Düzenleyici belirsizlik ve aynı zamanda Blockchain ile ilgili firmalar arasındaki işbirliğinin olmaması.

Bu gelişmeye ihtiyaç duyan alanı tanımlayan Deloitte, dağıtık defter ağı üzerindeki olası operasyonel gecikmeler sorununu çözdü. Şirket, yavaş işlem hızının, birçok oyuncunun “büyük ölçekli uygulamalarda” uygulanabilecek bir teknoloji olarak Blockchain’i dikkate almamasının ana nedenlerinden biri olduğunu vurguluyor.

Yaygın olarak benimsenme yolunda Blockchain’in önündeki diğer bir engel de standartlaşma eksikliği. Deloitte, standardizasyon eksikliğinin teknoloji bozucularının birbiriyle etkileşmesini önlediğine dikkat çekiyor. Dev danışman şirketi, GitHub’da 6.500’den fazla aktif Blockchain projesinin bulunduğunu belirtiyor. Bunların çoğu farklı protokoller, mutabakatlar, gizlilik önlemler ve aynı zamanda farklı kodlama dillerinde yazıldı.

“Ağ operasyonlarının hem maliyetleri hem de karmaşıklığı azaltılmalı.”

Geliştirme için kalan alanlar arasında Deloitte, ağ operasyonlarının hem maliyetlerini hem de karmaşıklığını azaltma gerekliliğini vurguladı. Ayrıca, inovasyon destekleyici düzenlemenin önemini ve aynı zamanda Blockchain ile ilgili firmalar arasındaki işbirliğinin önemli rolünü sıraladı.

Gelişen teknolojinin maliyetleri ve karmaşıklığı açısından Deloitte, Amazon, IBM ve Microsoft gibi bulut teknolojisini kullanarak daha az karmaşık Blockchain uygulamaları gerçekleştiren ve aynı zamanda operasyonların maliyetlerini iyileştirmeye katkıda bulunan büyük teknoloji devlerine değindi. Blockchain düzenlemeleri ile ilgili en karmaşık konular arasında, şirket mevcut çerçevelere uymayan akıllı sözleşmelerin düzenlenmesinin zorluğunu vurguluyor.

Raporun son noktası, teknolojinin yeni uygulamalarını ilerletmek ve aynı zamanda alanda daha iyi bir eğitim sağlamak için Blockchain ile ilgili firmalar arasındaki işbirliğinin önemini vurguluyor. Şirket, R3 gibi artan Blockchain konsorsiyumlarının bir “boğa koşusunun işareti” olduğunu, çünkü Blockchain ağının değerini kullanıcı olarak arttığını söylüyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin