DeFi’de toplam kilitli değer BSC destekli protokoller milyarlarca dolar ekledikçe yeni bir rekor kırdı
DeFi’de toplam kilitli değer BSC destekli protokoller milyarlarca dolar ekledikçe yeni bir rekor kırdı

DeFi’de toplam kilitli değer BSC destekli protokoller milyarlarca dolar ekledikçe yeni bir rekor kırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum destekli birçok önde gelen DeFi protokolünün haftalık bir kayıp yaşamasına rağmen, Binance Smart Chain’in başarısı, merkezi olmayan finansmanın TVL’sini yeni zirvelere taşıyor.

Yeni rekor

Veri toplayıcı DeFi Llama’ya göre, yaklaşık 79 milyar dolarlık varlıklar şu anda merkezi olmayan finans protokollerinde kilitli durumda.

Bu nedenle, DeFi’nin TVL’si şu anda üçüncü sıradaki kripto varlığı Binance Coin’in değerinin yaklaşık iki katına, Ethereum’un piyasa değerinin neredeyse üçte birine eşit.

Geçen haftaki TVL büyümesinin büyük bir kısmı, sektörün en büyük 10 protokolünün yalnızca üçünün büyüme kaydettiği bir avuç platformdan kaynaklanıyor gibi görünüyor.

Binance Smart Chain yerel DAppleri, geçen hafta TVL’sine 1,3 milyar dolar ekleyen dördüncü sıradaki PancakeSwap ile sektörün büyümesine liderlik etmeye devam ediyor. Yeni gelen stablecoin DEX, Ellipsis Finance, 1.9 milyar doları temsil ediyor. Piyasaya sürüldükten bir haftadan kısa bir süre sonra toplam kilitli değer açısından 13. sırada yer alarak  önemli bir sermaye çekti.

Birkaç Ethereum tabanlı proje tarafından da önemli kazançlar kaydedildi; 11. sıradaki Instadapp, TVL’sine 1.05 milyar $ ekleyerek ikiye katladı, 14. sıradaki Yearn Finance ayrıca i TVL’yi yaklaşık 850 milyon dolarlık bir artışla ikiye katladı ve 18. sıradaki Vesper Finance Lansmandan sonraki altı hafta içinde 1 milyar dolarlık kilitli değere ulaştı.

DeFi protokollerinin toplam TVL’si son yedi günde % 10 artarken, kripto analiz sağlayıcısı Messari’den gelen veriler, DeFi varlıklarının geçen hafta ortalama performansının yaklaşık %1’lik bir kayıp olduğunu öne sürüyor.

DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer, geçtiğimiz hafta Ethereum ile çalışan merkezi olmayan finans platformlarının çoğunda düşüş yaşamasına rağmen, yeni rekor seviyelere çıkmaya devam ediyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin