DeFiChain (DFI) fiyatı

DeFiChain (DFI) Aralık’ta %60 değer kazandı! DFI neden yükseliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son iki hafta içinde, DeFiChain (DFI) fiyatı düşüşten geri döndü ve bir dizi veri noktası, projenin temellerinin gelişmeye devam edeceğini gösteriyor.

Merkezi olmayan finans (DeFi), dağıtık defter teknolojisi için en yaygın olarak uygulanabilir kullanım durumlarından birini sunar ve bugün, blok zinciri teknolojisinin daha geniş çapta benimsenmesinin ana yollarından biridir.

Geçen hafta, daha geniş kripto piyasası düzeltilirken ve Bitcoin (BTC) %22 oranında düşerken, DeFiChain (DFI) trendi yakaladı. 24 Saatlik işlem hacmi ortalama 3,6 milyon dolardan 24,3 milyon dolara yükseldi. Ayrıca, DFI fiyatı 6 Aralık’ta 5,70 dolarda yeni bir zirve oluşturmak için %76 yükseldi.

DeFiChain (DFI) fiyatı 4 saatlik grafik

DFI için fiyat kırılmasının üç nedeni, DFI ana ağında merkezi olmayan varlıkların piyasaya sürülmesi, ağdaki işlemlerde ve kullanıcı sayısında artış ve protokole kilitlenen toplam değerde yaşanan artıştır.

Yatırımcılar, merkezi olmayan hisse senetlerine ve kripto para birimlerine yığılıyor

DFI için son haftalarda en büyük ivme kaynağı, DeFiChain ağında merkezi olmayan varlıkların piyasaya sürülmesi ve sahipleri için artan stake seçenekleri oldu.

Platformun kullanıcıları artık Bitcoin ve Ether gibi büyük kripto para birimlerinin yanı sıra Tesla (TSLA), Apple (APPL) ve S&P 500 (SPY) çiftleri de dahil olmak üzere popüler hisse senetleri ve endekslerin sentetik versiyonlarını içeren birden fazla havuza erişebiliyor. Bu varlıklara erişebilmenin yanı sıra, yatırımcılar platformda mevcut olan ortalamanın üzerinde getirilerden de yararlanır.

 

Kullanıcılara sunulan diğer d-varlık seçenekleri arasında Altın (GLD), Gümüş (SLV), ARK Innovation ETF (ARKK) ve iShares 20+ Yıl Hazine Bonosu ETF (TLT) bulunur.

İşlem hacmi artıyor

DFI’dan görülen güçlü performansın bir başka nedeni, merkezi olmayan varlıkların piyasaya sürülmesinin ardından ağdaki işlemlerde yaşanan artıştır.

DeFiChain (DFI) günlük işlem hacmi

Ağ etkinliğindeki artış, büyük ölçüde varlıkların yaratılması, likidite madenciliği ve arbitraj ticareti de dahil olmak üzere merkezi olmayan varlıkların piyasaya sürülmesiyle mümkün kılınan yeni kullanım durumlarının bir sonucudur.

Eklenen özellikler ayrıca, DFI’yi tutan benzersiz cüzdanların sayısını 8 Aralık’ta 42.555 ile yeni bir rekor seviyeye ulaştırarak DeFiChain ekosistemine yeni kullanıcıların çekilmesine yardımcı oldu.

DeFiChain (DFI) tutan adres sayısı

Kilitlenmiş toplam değer, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

“Kitlenmiş Toplam Değer”, merkeziyetsiz finans projelerinde akıllı sözleşmeler ile kitli tutulan toplam değer anlamına gelir. DFI ayrıca, Defi Llama verilerine göre şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1,83 milyar dolar ile DeFiChain protokolüne kilitlenmiş toplam değerde istikrarlı bir artış yaşadı.

DeFiChain (DFI) kilitlenmiş toplam değer

Kilitlenen değerdeki artış, ağda merkezi olmayan varlıkların piyasaya sürülmesiyle aynı zamana denk geliyor ve kullanıcıların likidite sağlayıcılarına sunulan yüksek getiri fırsatlarına erişmek için para yatırmaya acele ettiklerini gösteriyor.

DeFiChain DEX’te sunulan stake özelliklerinin yanı sıra, en az 20.000 DFI’ya  sahip olanlar, ağ üzerinde bir masternode (ana düğüm) çalıştırmak için DFI tokenlarını kilitleme seçeneğine, işlemleri doğrulamak ve blok zincirini güvenceye almaya yardımcı olmak karşılığında ise ödüller kazanma seçeneğine sahiptir.

braintrustcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin