DeFi TVL değeri 2022 yılının en kötü seviyelerini gördü…

DeFi TVL değeri 2022 yılının en kötü seviyelerini gördü…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 ile 2022 yılı pek çok açıdan kripto ekosisteminde kıyaslanıyor. Bu kıyaslamanın en büyük sebebi ise tüm piyasa bir önceki yıl Nirvana seviyesine ulaştı. BTC, neredeyse 70 bin doları gördü. 3’lü rakamlar beklense de şimdilik burada soluklandı. Altcoin’ler aynı şekilde sezonlarını yaşadı.

Merkeziyetsiz projeler için ise 2021 yılı bir hayli güzel geçti. Özellikle DeFi TVL alanında rekorlar görüldü. Ancak tüm bunlar geride kaldı. 2021 Aralık ve 2022 Ocak ayı ile başlayan süreç piyasayı ayı sezonuna sürükledi.

DeFi TVL değeri, 2021 yılında büyük artış yaşayarak dolu dizgin gitti. Bu ilerleme piyasaya bağlı olarak 2022 yılında geriledi. Kripto para birimi sektörü, büyük sermayeyi çekmesi sayesinde 2021’de tüm merkezi olmayan finans (DeFi) platformlarında kilitlenen toplam değerde (TVL) artış kaydettikten sonra, 2022’de dibi boyladı.

DeFi TVL değerinde büyük düşüş

26 Eylül’de kripto piyasası veri toplama ve analitik platformu CryptoRank tarafından DeFi TVL değerleri ile ilgili veri paylaşıldı. Eylül 2022’de yalnızca 96,3 milyar dolara düşerek, %68,3’lük bir kayıp yaşadı.

DeFi TVL, bir ay önceki 106 milyar dolardan şimdi 96,3 milyar dolara geriledi. Son 30 günde %10 azaldı. Tüm DeFi TVL’nin 56,3 milyar dolarını ya da diğer bir ifadeyle %58,46’sını Ethereum hakimiyeti oluşturmaya devam ediyor.

TVL’nin lideri Ethrereum olurken sırasıyla 11,9 milyar dolar ile Tron (TRX), 8,6 milyar dolar ile BNB Chain (BNB), 3,5 milyar dolar ile Avalanche (AVAX) ve 2,3 milyar dolar ile Solana (SOL) takip ediyor.

DeFi TVL nedir?

“Total Value Locked” olarak bilinen TVL, DeFi protokolünde bulunan bütün varlıkları temsil eden değerdi. Türkçe olarak “Kilitli Toplam Değer” şeklinde çevrilmektedir. Ancak piyasada daha TVL olarak kullanılır. DeFi protokolü içinde kilitli olan bu varlıklar, projelerin değerlenmesine önemli katkı sağlar.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin