DeFi toplayıcı lansman gününde beş hacker tarafından hedef alındı – fiyat çöktü
DeFi toplayıcı lansman gününde beş hacker tarafından hedef alındı – fiyat çöktü

DeFi toplayıcı lansman gününde beş hacker tarafından hedef alındı – fiyat çöktü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ForceDAO’nun lansman gününde hackerlar tarafından hedef alınması şaşkınlık yarattı.

Zor bir piyasa başlangıcı

Yeni kurulan merkezi olmayan finans protokolü ForceDAO, piyasaya sürüldükten birkaç saat sonra hackerlardan gelen birkaç saldırı ile zor bir başlangıç ​​yaptı.

Ethereum tabanlı getiri toplayıcı, airdrop kampanyasını henüz 3 Nisan’da dört kötü niyetli “siyah şapkalı” hacker’ın o sırada yaklaşık 367.000 $ değerinde toplam 183 ETH’yi boşaltmayı başardığında başlatmıştı. Arkadaş canlısı bir “beyaz şapkalı” hacker ise daha fazla kayıp olmasını önlemek için onları uyararak ekibe yardım etti.

Saldırının ardından ekip, hackerların üç adresindeki FORCE bakiyelerini etkili bir şekilde yakacak üç oy oluşturmak ve uygulamak için hazine çoklu imzalı cüzdanından 60 milyon FORCE tokenını bir dağıtıcı cüzdanına aktarmaya karar verdi.

ForceDAO tarafından kullanılan sözleşmedeki bir kusur, saldırganların bu mekanizmadan yararlanarak xFORCE tokenlerini basmasına olanak sağladı ve bunlar daha sonra piyasalarda ETH ile değiştirildi ve geri çekildi. Ekip, saldırıyı önlemenin nispeten kolay olacağını kabul etti.

Bazı adresler popüler borsalar FTX ve Binance’ten geldiği için saldırının şu anda soruşturma altında olduğunu da ekledi. Bir anlık görüntü alınacak ve proje yeni bir xFORCE tokenı ile yeniden başlatılacak.

Lansman ve airdropun ardından, FORCE token fiyatları 4 Nisan’da 2 doların üzerine çıktı, ancak o zamandan beri %95’in üzerinde düşüşle 0,05 dolara geriledi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin