DeFi token yükselişte: Yükselişin arkasında ne var?
DeFi token yükselişte: Yükselişin arkasında ne var?

DeFi token yükselişte: Yükselişin arkasında ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Uniswap (UNI), devam eden piyasa toparlanmasının ortasında tokenin yeniden canlanmasının ardından yükseliş haberleriyle geri döndü. En büyük DeFi borsasında hafta başından bu yana yükseliş hareketleri görülüyor. UNI’nin odak noktası, son birkaç gündeki fiyat yörüngesine baktıktan sonra Haziran’ı iyi bir kazançla bitirmek gibi görünüyor. Ayrıca, balina birikimi de UNI token fiyatlarının artmasında önemli bir faktör olarak kabul edilebilir.

Balina birikimleri devam ediyor

UNI, geçtiğimiz hafta %55 artışla 5,59 dolara yükseldi ve son 24 saatte %2 daha arttı. Bu yükseliş, son çöküş sırasında 3,39 dolara kadar düştükten sonra token için büyük bir sıçrama olarak kabul edilebilir.

Uniswap ayrıca balina birikiminin merkezinde yer aldı. Aşağıdaki tweet’e göre UNI, son 24 saat içinde en iyi 1000 BSC balinası tarafından en çok satın alınan token oldu.

https://twitter.com/WhaleStatsBSC/status/1540764516807389190

Elde edilen verilere göre, Uniswap işlemleri 4.87 milyon dolarlık ücretleri karşılarken, Ethereum, 15 ve 21 Haziran arasında 4.58 milyon dolardı. Bu, Uniswap DeFi borsasındaki yüksek talep ve artan işlemlerin bir sonucudur. Ayrıca, düşüş eğiliminde olan bir piyasada bile yatırımcıların DeFi işlemlerini kullandığı anlamına geliyor.

Yüksek ücretlerin bir başka nedeni de Genie’nin satın alınması olabilir. Genie’nin satın alınmasının bir sonucu olarak, Uniswap hem NFT’leri hem de ERC-20’leri borsaya dahil edebilecek.

Diğer yandan, Uniswap DeFi TVL’de yaklaşık %15’lik bir artış oldu. Bununla birlikte, mevcut 5.2 milyar dolar ile Mart 2021’den bu yana hâlâ en düşük seviyede. Mevcut seviyelerde, Uniswap DeFi, yılın başından bu yana yaklaşık %45 kaybetti.

Bu ölçümler ne anlama geliyor?

Uniswap hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için sosyal hacim metriği dikkate alınabilir. Aşağıdaki grafikten elde edilen verilere göre, sosyal medyada token ile ilgili sınırlı bir tartışma olduğu sonucuna varılıyor. 20 Haziran’da aylık zirveye ulaştı, ancak ertesi gün çarpıcı bir düşüş yaşadı.

Burada kullanılan diğer bir ölçüm ise Uniswap’taki geliştirme etkinliğidir. Bu metrik, Mayıs ayının sonunda bir düşüş yaşadı ve o zamandan beri düşüşe devam ediyor. En büyük DeFi borsası, hacmi artırmak için daha fazla hamle yapmalı.

Fiyat artışına rağmen, son 24 saat içinde Uniswap’ta hacim %27 düştü. DeFi’ye artan ilgi ve NFT lansmanları şu anda Uniswap’ı yönlendiren tek faktör gibi görünüyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin