DeFi, insanlığın hak ettiği bankacılığın geleceğidir
DeFi, insanlığın hak ettiği bankacılığın geleceğidir

DeFi sezonu bitti mi? Rapora göre endüstriyi profesyonel yatırımcılar yönlendiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

DeFi’nin 2020’nin üçüncü çeyreğindeki büyümesi, yield farming’e bireysel ve profesyonel ilginin tırmanmasına sebep oldu. Chainlysis ekibinin yakın tarihli bir raporuna göre, DeFi platformlarına gönderilen varlıkların çoğu 10.000 dolar ve üzeri değerde dijital varlıklar gönderen profesyonel kullanıcılardan geldi. Öte yandan, bu DeFi platformlarına 10.000 doların altında para gönderen kişilerin büyük çoğunluğunu perakende kullanıcıları oluşturuyordu.

DeFi protokollerine yapılan transferlerin yarısı 100.000 dolardan fazla

Chainalysis ekibi ayrıca DeFi platformlarına gönderilen değerin %47’sinin 100.000 doların üzerindeki transferlerden kaynaklandığı sonucuna vardı. Chainalysis’in raporu bulguları şu şekilde açıkladı:

Veriler, DeFi platformlarına para gönderen çoğu kişinin perakende kullanıcılar olduğunu, çünkü transferlerin büyük çoğunluğunun 10.000 dolar değerinin altında olduğunu gösteriyor. Ancak DeFi platformlarına gönderilen değerin çoğu 10.000 doların üzerindeki transferlerle ve toplamın %47’si 100.000 doların üzerindeki transferlerden geldiği için profesyoneller piyasayı yönlendiriyor.

TVL bir miktar düşdü, Ethereum değer kaybetti

Bu haftanın başlarında DeFi endüstrisi, Harvest Finance saldırısıyla karşı karşıya kaldı ve sadece yedi dakika içinde 24 milyon dolarlık kayıp yaşandı. 

Bu olay, DeFi’de kilitlenen toplam değerin yaklaşık 12,46 milyar dolardan şu anki 11,11 milyar dolara düşmesiyle ilişkilendirildi. DeFi’de kilitli olan fonların değerini etkileyen bir başka faktör de, Bitcoin’in yükselmesi sonucunda Ethereum’un değerinin düşmesi ve BTC 14 bin doları ele geçirmeye çalışırken yatırımcı sermayesi. Aşağıda DeFi’de kilitli toplam değerdeki düşüşü gösteren bir ekran görüntüsü yer alıyor.

DeFi piyasası genel görünümü
DeFi piyasası genel görünümü

DeFi sezonu bitti mi?

DeFi’de kilitlenen toplam değerdeki düşüş ve Ethereum’un kripto pazarlarında değer kaybetmesi, birçok kişinin DeFi sezonunun bittiğine inanmasına neden olabilir. DeFi’de kilitlenen aynı toplam değerin haziran başında yaklaşık 1 milyar dolar olduğu göz önüne alındığında, bu düşüş önemli bir sorun gibi görünmüyor. Hatta merkezsiz finans endüstrisinin değerinin yaklaşık beş ayda 11 kat arttığı anlamına geliyor.

Bu kadar kısa bir zaman diliminde böyle bir büyüme, DeFi’nin daha yeni başladığının açık bir göstergesi. Bu süreçte düşebilecek olan en önemli şey, merkezsiz finans yatırımcıları düzgünce denetlenen kodlara ve kanıtlanmış bir sicile sahip platformları seçmeye başladıkça yield farming’den elde edilen getiri miktarı. DeFi kullanıcıları daha riskli platformlardan kaçınmaya başlıyor.

Bu arada Bitcoin biriktiren kurumların sayısı bilinenden çok daha fazla olabilir. Detaylar buradaki haberimizde.

ethereumworldnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin