Binance kolları sıvadı: Squid Game dolandırıcıları bulunacak!
Binance kolları sıvadı: Squid Game dolandırıcıları bulunacak!

DeFi protokolü Nexus Mutual kurucusundan 8 milyon dolarlık token çalındı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Protokol güvende, ancak kurucusu tüm tokenlerin % 6’sını kaybetti. Kimliği belirsiz bir saldırgan, DeFi kapsamındaki platform Nexus Mutual’ın CEO’su Hugh Karp’ın kişisel cüzdanından 8 milyon dolar çaldı.

Nexus Mutual tarafından yapılan açıklamaya göre, para, Karp’ın kişisel cihazını ihlal ederek Pazartesi sabahı boşaltıldı. Bilgisayar korsanı, Karp’ı tüm NXM tokenlerini saldırgan tarafından kontrol edilen bir adrese yönlendiren bir işlemi imzalaması için aldatan ele geçirilmiş bir MetaMask sürümünü kurmayı başardı.

Çalınan fonlar, şu an itibariyle 8.2 milyon dolar değerinde 370.000 NXM’dir. Hacker, tokenleri Ether’e (ETH) dönüştürmeye başladı ve toplam 354 ETH bakiyesi 200.000 $ ‘dan fazla.

Nexus Mutual’e göre Karp bir donanım cüzdanı kullanıyordu. Ancak saldırgan, meşru bir işlemi kendi işlemiyle değiştirerek korumayı atlattı. Bazı donanım cüzdanları, ekranın bu tür kurcalanmaya karşı korunması gereken yerde cihazın kendisinde bir onay gerektirerek bu tür saldırılara karşı koruma sağlamalıdır.

Saldırgan, müşteri tanıma doğrulamasını 11 gün önce geçmiş olan karşılıklı grubun bir üyesiydi. Saldırganın kimliği tam olarak belirlenemedi ve soruşturma halen devam ediyor. Bir Nexus Mutual topluluk yöneticisi Cointelegraph’a “hacker’ın kimlik sahtekârlığı yapmış olabileceği varsayımı üzerinde çalıştıklarını” söylemesine rağmen, saldırganın NXM tokenlerini alabilmek için müşterinin doğrulanmış bir üye olması gerekiyordu.

Protokolün kendisi etkilenmemiş olsa da, saldırı gerçekleştiğinden bu yana NXM tokeni % 17 düştü. Bununla birlikte, hack ile çalınan NXM, dolaşımdaki tüm tokenlerin yaklaşık % 6’sına denk geliyor ve bu da fiyat üzerinde önemli bir aşağı yönlü baskı oluşturabilir.

Karp daha sonra saldırganın “çok güzel bir numara” yaptığını söyledi. Hacker’ın NXM’yi daha likite dönüştürmede sorun yaşayacağını iddia ederek, iade etme karşılığında 300.000 $ ‘lık bir ödül ve ücreti düşürme teklif etti.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin