Piyasayı bozacak bir hack saldırısı: DeFi protokolü 200 milyon dolarlık istismara uğradı

Piyasayı bozacak bir hack saldırısı: DeFi protokolü 200 milyon dolarlık istismara uğradı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto varlıklara en kötü darbeyi saldırılar vuruyor. Hack salıdırıları, projelerin büyük çoğunluğunu bitirmeye ve paralarını almaya çalışıyor. Bu konuda her ne kadar geliştirmeler olsa da kripto projeleri, bilgisayar korsanlarının ağından kaçamıyor.

Son yaşanılan saldırı da ise kripto para projesi neredeyse 200 milyon dolarından oldu. Blockchain güvenlik firması BlockSec’e göre Euler Labs, dört işlemde 177 milyon dolar karşılığında istismar edildi. Akıllı sözleşme denetim firması, iki saldırı işleminin toplamını da açıkladı. Bu rakama göre projenin toplam kaybı, 197 milyon dolara çıktı.

Firmanın paylaştığı bir raporda, kötü niyetli korsanlar 8,76 milyon dolar değerinde DAI, 33,85 milyon dolar USDC, 18,5 milyon dolar değerinde 849 Wrapped Bitcoin ve 135,8 milyon dolar değerinde 85,817 stake edilmiş Ethereum çaldı.

DeFi protokolü saldırıyı bertaraf etmeye çalışıyor

Merkezi olmayan finans sistemlerine karşı saldırıların sayısı oldukça fazla. Şimdilik son saldırıya Euler Labs maruz kaldı. Fakat bu sonuncusu olmayacak gibi duruyor.

Birleşik Krallık merkezli kripto para projesi, açıktan haberdar olduğunu doğruladı. Ekip yaptığı açıklamada,

”Farkındayız ve ekibimiz şu anda güvenlik uzmanları ve kolluk kuvvetleriyle çalışıyor. Elimize geçer geçmez daha fazla bilgi yayınlayacağız.”

Saldırının hemen peşinden ise, projenin yerel tokeni LAÜ tokeni %48 düşüşle 3,10 dolara geriledi.

Euler Finance, zincir üstü borç verme hizmetleri sağlıyor. Ayrıca DeFi protokolü 2022’de Coinbase ve iflas etmiş olan kripto borsası FTX’i içeren 32 milyon dolarlık bir finansman turunu tamamlamıştı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin