DeFi protokollerinde kilitlenen Bitcoin miktarı rekor kırdı! Piyasalar toparlanıyor
DeFi protokollerinde kilitlenen Bitcoin miktarı rekor kırdı! Piyasalar toparlanıyor

DeFi protokollerinde kilitlenen Bitcoin miktarı rekor kırdı! Piyasalar toparlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

DeFi piyasasının son günlerde hatırı sayılır düzeyde toparlanmasının ardından merkezsiz finans protokollerinde kilitlenen toplam Bitcoin miktarı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

DeFi protokollerindeki Bitcoin miktarı 1,5 milyar doları aştı

DeFi analiz platformu DeFi Pulse, Bitcoin sahiplerinin hızla büyüyen DeFi alanına katılmak için 1,5 milyar dolara tekabül eden 141.683 BTC’yi ERC-20 tokenlerine dönüştürdüğünü ortaya koyuyor.

DeFi protokollerinde kilitlenen Bitcoin miktarı grafiği
DeFi protokollerinde kilitlenen Bitcoin miktarı grafiği

Bitcoin ve Ethereum blok zincirleri arasındaki uyumsuzluk nedeniyle, BTC kullanıcılarının DeFi platformlarının yeteneklerinden yararlanmak için varlıklarını Ethereum tabanlı tokenlere dönüştürmesi gerekiyor. Bitcoin sahipleri arasında popüler bir seçim, BTC’lerini 1:1 bazında wBitcoin’e (wBTC) dönüştürmek. WBTC ile Bitcoin sahipleri, Compound (COMP) ve Aave (LEND) gibi borç verme platformlarında faiz kazanmak için varlıklarını teminat olarak sunma yeteneği de dahil olmak üzere DeFi’nin birçok avantajını keşfedebiliyor.

Bu haberin yazıldığı sırada Ethereum blok zincirinde depolanan yaklaşık 95.700 wBTC var.

Zirveden yüzde 60 çakılan YFI son 24 saatte toparlanıyor

DeFi’de kilitlenen BTC sayısındaki artış, merkezsiz finans sektörünün yaşam belirtileri gösterdiği şu günlerde geliyor.

CoinMarketCap’e göre, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 43.873 dolardan değerinin yaklaşık %60 düştüğünü gören acımasız üç haftalık bir geri çekilme yaşadıktan sonra, yield farming protokolü yearn.finance (YFI), son 24 saatte yaklaşık %15 sıçradı. Aave ve merkezsiz oracle ağı Chainlink (LINK) de yeşil renkte, sırasıyla %17 ve %13 artış gösterdiler.

DeFi rallisi, kripto pazarının son günlerdeki ivmesiyle birlikte yaşanıyor.

Bu arada Square’in BTC alımı buzdağının yalnızca görünen kısmı olabilir. Detaylar için buradaki yazımızı okuyabilirsiniz.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin