Kilitli değer 14 milyar doları aştı: Önde gelen DeFi tokenleri çıldırdı!
Kilitli değer 14 milyar doları aştı: Önde gelen DeFi tokenleri çıldırdı!

DeFi kan kaybediyor: SushiSwap sert düştü, 1 dolar desteğini kaybetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD CFTC’nin BitMEX’i cezalandırma haberinin ardından önde gelen Ethereum tabanlı merkezsiz finans (DeFi) paraları da çöküyor. Merkezsiz borsa için bir yönetim tokeni olan SUSHI de bu çöküşten nasibini aldı. Yüzde 18 değer kaybeden kripto para birimi 1 dolar desteğini yitirdi.

SushiSwap sert düştü

CryptoSlate verilerine göre, SUSHI son 24 saatte yüzde 18’in üzerinde düşüş gösterdi ve bu da onu ilk 100’de en kötü performans gösteren dijital varlıklardan biri haline getirdi. Kripto para birimi şu anda 1,00 doların altında işlem görüyor ki bu, DeFi kripto parasının işlem gördüğü en düşük değerlerden biri.

4-5 Ekim SushiSwap (SUSHI) fiyat grafiği
4-5 Ekim SushiSwap (SUSHI) fiyat grafiği

SUSHI’nin performansını bağlamsallaştırmak için, Bitcoin son 24 saatte yüzde bir artarken, Ethereum aynı zaman diliminde yüzde iki değer kazandı.

SushiSwap yönetişim tokeninin düşük performansı, merkezsiz borsadaki bir dizi iyileştirmeye rağmen geliyor. SUSHI, son haftalarda en kötü etkilenen Ethereum tabanlı kripto varlıklarından biri olsa da son haftalarda düşen birçok kripto paradan sadece biri.

Çoğu DeFi tokeni ATH’sinin çok gerisinde

Kripto varlık analisti “Ceteris Paribus” kısa süre önce aşağıdaki tabloyu Twitter sayfasında paylaşarak tüm zamanların en yüksek seviyelerinden nasıl bir düşüş yaşandığını gösterdi.

Görüldüğü gibi, birçok kripto para birimi için iç karartıcı bir manzara söz konusu. Ethereum’un yılbaşından bugüne kadarki en yüksek seviyelerinden yüzde 28,7’lik kaybı kendi başına bile yeterince acımasızken, bu listedeki tokenlerin ortalamada tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 60’ın üzerinde düştüğünü düşünmek vaziyeti daha da kötüleştiriyor.

Listedeki en kötü tokenler Curve DAO Token (CRV), SUSHI, bZx (BZRX), Swerve (SWRV) ve Akropolis (AKRO).

En iyi performans gösteren kripto varlıkları ise Maker (MKR), Aave (LEND), Loopring (LRC) ve Synthetix Network Token (SNX). Dördü de geçtiğimiz ayı kendi temelleri açısından son derece olumlu geçirdi.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin