DeFi incelemesi Merkeziyetsiz finans sistemleri düşüş yaşıyor

DeFi incelemesi: Merkeziyetsiz finans sistemleri düşüş yaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Merkezi olmayan finans sistemleri, kripto ekosisteminde önemli bir yere sahip. Herhangi bir yere bağlı olmaması tamamen merkeziyetsiz sistem üzerine kurulması yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bu konuda Çin’in yaptığı baskılarda ne kadar önemli olduklarını görebildik. DeFi sistemlerini yatırımcılar yasakların olmasına karşın fazlasıyla kullanıyor. Ancak son zamanlarda merkeziyetsiz finans sistemleri düşüşte. 

Bitcoin ve Ethereum geçen hafta sırasıyla %7 ve %13 düştü. Toplam kripto piyasa değeri, son 24 saat içinde %4,5 düşüşle yaklaşık 2 trilyon dolara kadar dayandı. Geçtiğimiz hafta dünya geneli merkez bankalarının faiz politikasını izledi. Buna ek olarak enflasyon verileri de kripto dünyasını etkiledi.

Fed’in şahinci görünümü ve endişeler kripto varlıklarının düşüşüne etkisi oldu. Hem akıllı sözleşmemiz hem de DeFi endekslerinde son yedi gün içinde %9,3 ile %11,5 arasındaki en büyük düşüşleri gördük. Ardından, %7 düşen yalnızca Bitcoin endeksi oldu. Meta veri deposu endeksi ise en az %6.4 düştü.

DeFi projelerinin performansı aşağıda kaldı

DeFi projelerinin performansı aşağıda kaldı

Kripto paralar geçen haftayı oldukça düşük bir performansla tamamladı. Meta, DeFi ve akıllı sözleşme platformları fazlasıyla düşüş kaydetti. Performansların düşük olması alım riskini de ortaya çıkardı. Yatırımcılar bu süreç içinde güvenli alım bölgelerinden giriş yapmayı tercih etti. Kripto piyasasında varlıklar şu şekilde öne çıktı: 

  • DeFi endeksi –  DeFi platformlarında geçtiğimiz hafta düşüşler dikkat çekti. Bu süre zarfında destek bölgeleri test edildi. COMP, %17 ile en fazla düşüşü yaşadı. PancakeSwap ise %8 ile en az düşüş gören varlık oldu.
  • Metaverse endeksi – Metaverse tarafında Enjin Coin %20 düştü. Gala daha dirençli kaldı %2.4 ile en az değer kaybeden kripto olarak öne çıktı.
  • Akıllı sözleşme platformu endeksi –  Akıllı sözleşme tarafında neredeyse hepsi kırmızı renkte kaldı. Solana %20 düşerken, Polkadot  %9 ile en az değer kaybetti.
  • Bitcoin endeksi – BTC %7 düştü. Fakat son zamanlarda Ethereum ve Solana’dan belirgin şekilde daha iyi performans gösterdi.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin