DeFi bir kez daha rekor kırdı: Piyasa değeri 40 milyar doları aştı!
DeFi bir kez daha rekor kırdı: Piyasa değeri 40 milyar doları aştı!

DeFi bir kez daha rekor kırdı: Piyasa değeri 40 milyar doları aştı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – DeFi piyasa değeri, bugün 40 milyar doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer ise 30 milyar dolara geldi. Bununla birlikte, 40 milyar dolarlık piyasa değerine rağmen, çoğu kişi, DeFi alanı için hala nispeten erken bir dönemde olduğumuzu savunuyor. Aynısı yakın zamanda DeFi Alliance’ın Qiao Wang tarafından da vurgulandı.

DeFi yeniden rekor kırdı

Bu ilginç bir yaklaşım, özellikle de birçok kişi alanın yakın gelecekte daha fazla talep görmesini beklemesinden kaynaklanıyor. Önde gelen DeFi Oracle Chainlink’in Kurucusu Sergey Nazarov şöyle diyor:

“Robinhood gibi daha fazla ihlal ortaya çıktıkça, bir markanın kağıt vaatlerinin ötesine geçen güvenilir sözleşmelere olan ihtiyaç büyük ölçüde talep görecektir.”

DeFi, blok zincirlerini, akıllı sözleşmeleri ve oracle’ları birleştirerek kullanıcılara güvenilir sözleşmeler sağlıyor. Aslında, yukarıda bahsedilen popülerlik artışının ışığında, merkezsiz borsalar (DEX’ler) da ticaret hacimlerinde önemli bir artış gördü. OKEx Insights tarafından derlenen verilere göre, DEX’ler için haftalık ortalama işlem hacmi %10 arttı ve aynı miktar 1,97 milyar dolar olarak kaydedildi. Bunun% 37’lik bir pazar payı Uniswap’e ait.

Dijital varlık yatırım şirketi Blocktown Capital’in kurucusu James Todaro, DeFi’de de yükselişe geçiyor gibi görünüyor:

“DeFi, yalnızca sizin ve sağlamlaştırılmış kodun paranızın tam kontrolüne sahip olmasını mümkün kılıyor.”

Ona göre bu alanın en iyi özelliklerinden biri kurumsal yatırımcıları ve hedge fonları önden yönetme kabiliyeti. Erken yatırımlar, geleneksel hisse senedi piyasalarındaki kurumlar ve akredite yatırımcılar ile sınırlı ve perakende yatırımcılar risk kazanmak için halka arz edilene kadar beklemek zorunda. Bu kazancın çoğu erken yatırımcılar tarafından zaten kilitlendi.

Bununla birlikte DeFi, perakende yatırımcılarına en başından erişim sağlıyor ve bu, ana akım benimseme gerçeğe dönüşürken, bu sektörün önümüzdeki yıllarda en hızlı büyüyen alanlardan birine dönüşmesine yol açabilir.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin