Defi altcoin projesi Fei Protocol hacklendi: Hacker'a 10 milyon dolar teklif edildi
Defi altcoin projesi Fei Protocol hacklendi: Hacker'a 10 milyon dolar teklif edildi

DeFi altcoin projesi Fei Protocol hacklendi: Hacker’a 10 milyon dolar teklif edildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Popüler bir DeFi platformu olan Fei Protocol, çeşitli Rari Fuse havuzlarından çalınan fonları başarıyla geri alabilen hacker’lara 10 milyon dolar ödül verdiğini duyurdu. Bu fonların yaklaşık 80 milyon dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor.

Akıllı sözleşme denetçisi BlockSec’e göre, yukarıda bahsedilen Fei Protocol saldırısı tipik bir yeniden giriş güvenlik açığı nedeniyle harekete geçirildi.

Birkaç hafta önce Ronin bölümünün hemen ardından gelen 80 milyon dolarlık hack ile, topluluktaki pek çok kişi güncellemeleri sabırsızlıkla bekliyordu. Rari Capital’den Jack Longarzo, geliştiricinin ifşa etmesiyle bazılarını paylaşmak için hızlıydı,

“Borçlanma duraklatıldı. Saldırıya uğrayan havuzlardaki (8, 18, 27, 127, 144, 146, 156) Eth itfaları, saldırganın herhangi bir para yatırma için kullanılabilecek önemli miktarda fEth’i olduğundan geçici olarak duraklatıldı. Bunu çözmek için bir düzeltme üzerinde çalışıyoruz.”

Longarzo ayrıca, “ekip, güvenlik açığına yönelik bir düzeltmeyi ve bu havuzların hatalı dahili muhasebesini gözden geçiriyor” iddiasında bulundu.

Ancak bu, Rari Capital’in böyle bir istismarla ilk karşılaşması değil. 2021’de Alpha Finance Labs ile entegrasyonun ardından proje 11 milyon dolarlık bir hack‘le karşı karşıya kalmıştı.

Beklendiği gibi, topluluktaki birçok kişiden gelen tepkiler karışık ve çeşitliydi. Bazıları projenin arkasındaki ekibe desteklerini sunarken, diğerleri daha ihtiyatlı davrandı ve bir kullanıcı şunları söyledi:

“Bugünkü gibi günler, zincirleme kredi piyasalarının tehlikelerini ve diğer borç verenler için rezervlerin kilit önemini ortaya koyuyor. Fei Protocol ve Rari Capital, kredi verme yerlerinde kayıplara dayanmasına izin vererek, aşırı derecede teminatlandırılmıştır.”

Fei Protocol, ödül teklifiyle ilgili pek fazla ayrıntı açıklamamış olsa da, şirketin aktif olarak hacker’lar ile müzakere etmeye ve çalınan fonlarını mümkün olduğunca kurtarmaya çalıştığı açık. Bu ödülün başarılı olup olmayacağı henüz belli değil.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin