dark web
Dark Web ortamında Litecoin yükselirken, Monero demode oluyor

Dark Web ortamında Litecoin yükselirken, Monero demode oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Derin internet (dark web),  farklı kripto para birimlerine oldukça faydalı olmuştur. Öyle ki bu ağ, yıllar önce Bitcoin’in birden bire nasıl müşteri kazandığı ile doğrudan alakalıdır. Geçtiğimiz on iki ayda, birkaç rakip kripto para da derin internet üzerinde rekabet etmeye başladı. Görünüşe göre bu rekabet artacağa benziyor.

Monero ve Dark Web

Son aylarda, çeşitli derin internet piyasaları Bitcoin’den uzaklaşmış gibi görünüyor. Artan ücretler ve şeffaflık eksikliği büyük bir sorun oluşturuyor. Bu nedenle, satıcılar ve alıcılar, ödemelerin etkili bir şekilde ele alınması için yeni yollar arayışındalar. Görünüşe göre Monero şu an itibariyle çok fazla müşteri kazanıyor. Bu yeni para birimine geçişler şu an için yavaş gözükse de işler yolunda gibi duruyor.

Yine de Monero’nun gizliliği ve anonimliği hakkında da bazı endişeler var. Derin internet kullanıcılarının farklı bir kripto para araması yapmasını sağlayan iki kusur bulunuyor. Daha spesifik olarak, yeni bir evrak, Monero’nun karıştırma yönünün nasıl hatalı olduğunu gösteriyor. Gözlemler, bazı tuzakları tanımlayabilir ve harcanan para miktarını belirleyebilir. Bu büyük bir sorundur. Ancak yaygın yansımaları henüz belirlenmemiştir.

İkincisi, işlem zamanlamasının başka bir kusur olarak ele alınmasıdır. Bu kusur, düzenlenmiş gibi görünse de, hala endişe verici bir yönü bulunuyor. Önceki zamanlama analizi, gerçek coin işlemlerini yüzde 90 oranında başarıyla tanımlamıştır. Yine de, gerçek coinler, karışık olanlardan ayıran yüzde 45’lik bir oranda ayırt edilebilmesi hala çok yüksek görülmektedir. İşlem alıcılarını tanımlamak ise mümkün değildir. Ancak ilk göndereni vurgulayabilir.

Litecoin’in yükselişi

Derin internet topluluğunun da tüm bu konuların çok farkında olduğundan emin olabilirsiniz. Bu nedenle, çözüm olarak yeni bir kripto para birimi ortaya çıktığını çok iyi görebiliriz. Litecoin bu konuda biraz yol kat ediyor gibi görünüyor ki bu oldukça şaşırtıcı. Litecoin temelde Bitcoin’e benzer şekilde gizlilik ve anonimlikten yoksundur.

Öyle olsa bile, birçok derin internet kullanıcısı Litecoin’in anlamlı bir etki yaratabileceğine inanıyor. Ankete katılanların yüzde 15,15’i, LTC’yi bu konuda uygun bir çözüm olarak görüyor. Bu, Ethereum, Dash ve Monero’nun gerisinde de olsa, Bitcoin veya Bitcoin Cash’ten çok daha baskın. Şaşırtıcı bir şekilde, Litecoin şu andaki işlemlerin% 30’unu temsil ediyor. Bu, şu anda derin internette kullanılan diğer Bitcoin olmayan kripto paralardan çok daha yüksek bir oran.

Asıl soru, bunların hepsinin nasıl oynayacağıdır. Litecoin popülerlik kazanırken, bu momentumunu ne kadar sürdüreceği merak konusudur. Bitcoin, derin internetten (dark web) yavaşça dışarı çıkıyor gibi duruyor. Dash, Monero ve Litecoin arasındaki bu savaş kesinlikle göz önünde bulundurmaya değer.

newsbtc

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin