Danimarka'nın en büyük bankası müşterilerini kripto para işlemleri
Danimarka'nın en büyük bankası müşterilerini kripto para işlemleri konusunda uyarıyor

Danimarka’nın en büyük bankası müşterilerini kripto para işlemleri konusunda uyarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Danimarka’nın en büyük bankası müşterilerini kripto para işlemleri konusunda uyarıyor. Danimarka’nın Kopenhag şehrinde bulunan Danske Bank, müşterilerini internet sitesi üzerinden yayınladığı bir bildiri ile kripto para işlemleri konusunda uyarıyor. Norveç, Trondheim ve Vilnius Litvanya’da şubeleri bulunan bankanın, şu anda internet sitesinde kripto para birimi işlemlerine izin verilmiyor.

Banka kripto paraların, yatırımcı ve tüketici korumasından yoksun olduğunu iddia ediyor

Kripto para birimleri merkez bankası tarafından desteklenmez. Bu nedenle banka, kripto paraların genellikle geleneksel para birimleri ve yatırımlarla bağlantılı yatırımcı ve tüketici korumasından yoksun olduğunu iddia ediyor.

Banka ikinci olarak da, kripto para birimlerinin son derece dalgalı ve fiyat oluşumunun şeffaf olmadığını belirtiyor. Bu nedenle, yatırımcılar piyasanın nasıl geliştiğine ve hangi faktörlerin fiyatı nasıl etkilediğine dair çok sınırlı bir anlayışa sahip.

Danimarka’nın en büyük bankası şeffaflık ve düzenleyici denetim eksikliği nedeniyle kripto paraların yatırıma uygun olmadığını belirtiyor

Banka, kripto paralara yatırım yapılmamasının en önemli nedenlerinden biri olarak şeffaflık ve düzenleyici denetim eksikliğini belirtmekte. Bu faktörler, kripto paraları kara para aklama ve gasp etme gibi suç amaçlarına yönelik bir hedef haline getiriyor.

Danimarka’nın en büyük bankası Danske Bank, bir finansal kurumun kara para aklama ve diğer mali suçlarla mücadeleye yardımcı olma yükümlülüğünün olduğunu iddia ediyor. Halihazırdaki kripto para birimleri, bankanın kara para aklama (AML) yükümlülüklerini yerine getirmesi için yeterli bir şeffaflık düzeyi sağlamıyor.

Banka eğer kripto para piyasası daha şeffaf olur ve olgunlaşırsa bu sektöre girmeyi düşünebilir

Bu nedenlerle, kripto para birimlerini bankanın ticaret platformlarında işlemek mümkün değil. Bununla birlikte, banka piyasayı yakından izlemekte ve eğer kripto para piyasası daha şeffaf ve olgunlaşırsa, banka bu durumu yeniden gözden geçirebilir. Bildiri de şu ifadeler yer alıyor:

Kripto paraları çevreleyen yatırım ortamını hiçbir şekilde desteklemek istemiyoruz.

Banka kripto para birimlerinin fiyatları ile doğrudan ilgili finansal araçları satın almanın da riskli olduğunu düşünüyor. Banka, bu tür enstrümanların kripto para biriminin fiyatını yansıtan takas işlemlerini içerdiğini belirtiyor. İddia ettiği bu menkul kıymetler, yüksek risk ve volatilite içermekte.

Banka verdiği kredi kartının kripto para yatırımlarında kullanılmasını engellemeyecek

Bir müşteri, kripto para birimi yatırımlarından kaynaklanan fonları bankaya yatırmayı planlıyorsa, banka bunu diğer yatırım türlerinden kaynaklanan mevduatlarla aynı şekilde ele alacağını belirtiyor. Banka mevzuata ve AML prosedürlerine uygun olarak depozitoyu kabul edebilir.

Danske Bank, banka tarafından verilen kredi kartının kripto para yatırımlarında kullanılmasını engellemeyecek. Ancak, tüm kredi kartı işlemlerinde olduğu gibi, müşterilere mevcut AML anti-prosedürleri ve düzenlemelerine uymalarını öneriyor.

Ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin