CZ Binance, 1 milyar dolarlık LUNA yatırımını eritti: Şirketin elinde bakın ne kadarlık Terra kaldı?

CZ Binance, 1 milyar dolarlık LUNA yatırımını eritti: Şirketin elinde bakın ne kadarlık Terra kaldı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – LUNA’nın akıbeti konuşulurken, yatırım yapan büyük şirketlerin ise zararı ortaya çıkıyor. Her ne kadar reddedilse de kaynaklar zararı doğruluyor. Dün CZ Binance herhangi bir LUNA’ya sahip olmadığını açıklamıştı. Ancak mesajın detayında kurum daha öncesinde desteklemek için belli bir alım gerçekleştirdiğini inkar etmedi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, kripto borsasının Luna’ya yaptığı yatırımdan büyük kağıt kazançlar elde ettiğini, ancak şimdi neredeyse hepsini kaybettiğini iftar etti.

Borsa, 2018’de Terra ekosistemine 3 milyon dolar yatırım yaptı ve 15 milyon Luna tokenı karşılığında aldı. CZ Binance göre, Luna’nın en yüksek fiyatında bu yatırım 1,6 milyar dolar değerine kadar çıktı.

CZ Binance, tüm yatırımcılar gibi birden eridi

Luna’nın geçen haftaki çöküşü ve bununla ilgili stabilcoin TerraUSD (UST) nedeniyle bu yatırımın değeri şimdi 3.400 dolara geriledi. CZ Binance ise bu durumu sakinlikle şu şekilde açıkladı:

“Fazla kayıp olmadı. Yine de hepsi kötü haber değil. Borsa, stake ödüllerinde yaklaşık 10.3 milyon dolar değerinde UST aldı (muhtemelen %20’ye varan getiri sunan Anchor aracılığıyla). UST, şu anki 0.13 $ değerinde işlem yapmıyorsa ve dolar sabitini tutuyorsa, bu 74 milyon $ değerinde olsa da, Binance’in hala ilk yatırımında olduğu anlamına geliyor.”

Algoritmik stablecoin UST, geçen hafta sabit fiyatından ABD dolarına çıktı ve fiyatı UST’nin sabitleyicisini desteklemesi amaçlanan hem UST hem de Luna’daki yatırımcılar için büyük kayıplara neden oldu.

CZ Binance söylemlerinde kaçamak ve ucu açık cevaplar veriyor. Dün birçok söyleminde LUNA alımı yapılmadığını söylese de daha sonradan sisteme 2018 yılında katıldıklarını belirtti. UST’nin faiz getirili sistemine de eşlik eden borsa, süreci şu anlık izliyor.

Luna 1 dolar olur mu?

Piyasada halen “Luna 1 dolar olur mu?” Sorusu dolaşıyor. Bu konuyla ilgili pek çok kişi araştırma yapsa da mağdur ve yatırımcılar merak ediyor. ANcak mevcut arz düşünüldüğünde 1 dolar olması mantık dışı.

Luna coin ne olacak?

Luna Vakfı, büyük bir sessizliğin ardından geçen hafta yaşanılan olaylar silsilesini bugün özetledi. Vakıf, elinde bulunan Bitcoin’lerin büyük çoğunluğunu sattı. Bunu UST’yi sabitlemek için kullansa da başarılı olamadı. Şimdi ise farklı eylem planlarıyla beraber tüm sistemi kurtarmaya çalışıyor.

İlk olarak Hardfork üstünde duran şirket, bir çatallama modeli üzerinde çalışıyor. Öte yandan Polygon ise Luna Vakfı için yardım edebileceklerini ve kendi ağlarını kullanabileceklerini söyledi.

Luna coin yakacak mı?

Luna 1 dolar olur mu? Sorusuna yanıt olarak ancak yakım işlemi yapılırsa mümkün olabilir, cevabını verebiliriz. 5 trilyondan fazla arzı bulunan varlığın sadece yakım ile fiyatı bir yere getirmesi mümkün. Elbette sadece bu da değil, yatırımcıların güvenin kazanmak ve şirketin üzerindeki kara bulutları kaldırması yol almasına yardımcı olacaktır.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin