CyClean, Blockchain tabanlı elektrikli araçları piyasaya sürüyor
CyClean, Blockchain tabanlı elektrikli araçları piyasaya sürüyor

CyClean, Blockchain tabanlı elektrikli araçları piyasaya sürüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Singapurlu bir Blockchain girişimi olan CyClean, Blockchain tabanlı elektrikli araçları piyasaya sürüyor. Bu elektrikli araçlar, kullanıcıların seyahat edebildiği ve kripto madenciliğinde kullanabildiği araçlar olarak tasarlandı. Şirket ayrıca kullanıcıları kripto paralarla ödüllendirecek.

Federation Internationale de L ‘Automobile (FIA) tarafından yayınlanan bir rapora göre, CO2 emisyonlarının en büyük sebebi, otomobil, kamyon ve motosiklet gibi ulaşım araçları.

Birleşik Krallık da karbon emisyonu konusunda büyük sıkıntılarla mücadele ediyor. Sadece Birleşik Krallık’ta değil dünyanın farklı yerlerinde de geleneksel araçlardan ziyade elektrikli taşıtları kullanmak için araştırmalar yapılıyor.

CyClean, Blockchain tabanlı elektrikli araçlarla karbon salınımını azaltacak

Singapurlu girişim CyClean, kullanıcıların elektrikli araçlar kiralamasına izin vererek bu emisyonu azaltmayı ve karşılığında da kripto para ile insanları ödüllendirmeyi amaçlıyor. Kripto para birimi ve Blockchain kombinasyonunun mevcut CO2 yayıcı araçlarla mücadele etmek konusunda büyük bir adım olduğuna inanılıyor.

İşlem oldukça basit. CyClean tarafından sağlanan elektrikli araçlar, seyahat eden bir kullanıcının yaptığı mesafeyi ve seyahat için kullanılan enerji miktarını izleyebilen belirli bir çip ile güçlendirildi. Bu da seyahat sonrasında sağlanan verilere göre kullanıcılarını ödüllendirmek için CyClean sunucularına bağlandı.

Kullanıcılara ödül olarak verilen CyClean tokenlerinin miktarı, seyahat ettikleri mesafe veya aracın ürettiği vat miktarı ile doğru orantılı olacak, ancak bu durum günde bir kilometreden fazla seyahat eden kullanıcılar için geçerli olacak.

CyClean Whitepaper’a göre, şirketin iş modeli şu an için sadece iki tekerlekli araçları kapsamakta ancak yakın gelecekte dört tekerlekli araçlara da odaklanılacak. Şirketin, nüfusun çok fazla araç kullanması nedeniyle motorsiklet satışlarını Güneydoğu Asya’ya genişletme niyeti var.

Hollanda’da kısa bir zaman içerisinde IOTA tarafından şarj edilen şarj istasyonları başlayacak. Elektrikli araçların şarj edilmesi için ödemeler IOTA (MIOTA) ile yapılabilecek.

bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin