Koreli Cumhurbaşkanlığı adayı Lee Jae-myung'dan NFT hamlesi
Koreli Cumhurbaşkanlığı adayı Lee Jae-myung'dan NFT hamlesi

Tarihte ilk: Cumhurbaşkanlığı adayından NFT bağış kampanyası!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Güney Kore’de cumhurbaşkanlığı için önde gelen aday Lee Jae-myung, takas edilemeyen tokenlere (NFT) dayalı bir bağış kampanyası duyurdu.

Yasal mı?

Korea Times tarafından aktarılan bilgilere göre, iktidardaki Demokrat Parti’nin 2022 başkanlık seçimlerindeki adayı Lee Jae-myung, kampanyasına bağış yapanlara NFT verecek.

Bu tür bağışların Siyasi Fonlar Yasasını veya Kamu Görevlisi Seçim Yasasını ihlal edebileceğine dair endişeler sürerken böyle bir hamle gelmesi dikkat çekti.

NFT bağış kampanyası nasıl işleyecek?

Bu süreçte bağışçılar tam olarak NFT satın almış olmayacak. Bağışları için bir tür hatıra olarak Lee’nin bir resmini ve politikalarının bir listesini içeren NFT’ler elde etmiş olacaklar.

Bu hareket, Lee’nin genç seçmenlere erişme çabasının bir parçası olarak görülüyor. Cumhurbaşkanlığı adayı, dijital varlıkları desteklemesinin yanı sıra oyunlardaki NFT’lerin savunuculuğunu da yapıyor. Lee’nin kampanyası, NFT’lerin dünya genelinde bir ulusal başkanlık kampanyasının finansmanı için ilk kullanımı olarak biliniyor.

Lee’nin NFT bağış toplaması türünün ilk örneği olsa da, kripto endüstrisi son zamanlarda bağış kampanyalarında büyüyen bir rol oynuyor. ABD’de eski First Lady Melania Trump kısa süre önce bir NFT platformu başlattı. İlk teklif ise eski başkan Donald Trump’ın gözlerinin tokenize edilmiş bir sulu boyasıydı.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin