featured
Cemil Ertem, Bitcoin açıklaması

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Bitcoin ile ilgili değerlendirme yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Bitcoin ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Regülasyonlar ortaya çıkana kadar tasarruf aracı olarak kullanılmamalı” yorumunda bulundu.

NTV’de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Cemil Ertem, Bitcoin ile ilgili yorumlarda da bulundu.

Bitcoin’le ilgili değerlendirme yapan Ertem,

“Spekülasyon var burada. Bu bir saadet zinciri olabilir mi? Olamaz ama bir spekütalitf araç olabilir. Burada regülasyonlar ortaya çıkana kadar tasarruf aracı olarak kullanmayalım. Dolar ve euro karşısında bir alternatif sisteme gidebilir mi regülasyonlar sonrasında olabilir” dedi.

“KUR TAHMİNİ YAPMAK YANLIŞ”

Kuruluşların kur tahminleriyle ilgili konuşan Ertem şunları söyledi.

“Dalgalı kur rejimi uygulayan bir ülkede, sermaye giriş çıkışlarının serbest olduğu bir ülkede dolar tahmini yapanların uzmanlığından şüphe etmek gerekiyor. Bunların hiçbiri de tutmaz. Milyarlarca işlemin bir araya geldiği bir sistemden bahsediyoruz. Burada kur tahmini yapmak kadar yanlış bir şey yoktur.” 

2018 büyümesinin Orta Vadeli Program’da öngörülen yüzde 5,5’i aşan bir trendde devam edeceğini belirten Ertem, “Ortalama yüzde 7 civarında bir büyümenin bundan sonra Türkiye ekonomisinde sürekli olacağını düşünüyorum, KGF gibi destekler 2018’de de devam edecek” diye konuştu.

“KGF BÜYÜKLÜĞÜ 100 MİLYAR LİRAYI AŞACAK”

2018’de girişim sermayesi sahiplerine dönük kredi çalışmaları devam edeceğini kaydeden Ertem şunları kaydetti:

“KOBİ AŞ gibi yapıların Kredi Garanti Fonu (KGF) gibi Türkiye ekonomisinde sanayiyi destekleyen bir kaldıraca dönüşmesi gündeme gelecek. Geri dönüşlerle birlikte 2018 ilk çeyreğinin sonunda 100 milyar TL’yi aşan bir KGF büyüklüğü olacak. KGF’de elde edebileceğimiz 100 milyar liralık bir büyüklük var; bunun sanayi ve ihracata dönük sektörlere kullandırılması büyümeyi olumlu etkileyecek.”

Cemil Ertem, şirketlere döviz borçlanmasının sınırlandırılması çalışmasında leasing üzerinden yapılan borçlanmalarda bir sınırlama geleceğini düşünmediğini ifade etti.

NTV

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin