COVID-19, Trump, KuCoin ve son olarak BitMEX: Yaşananlara rağmen Bitcoin yıkılmadı
COVID-19, Trump, KuCoin ve son olarak BitMEX: Yaşananlara rağmen Bitcoin yıkılmadı

COVID-19, Trump, KuCoin ve son olarak BitMEX: Yaşananlara rağmen Bitcoin yıkılmadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in hareketli bir hafta boyunca istikrarını sürdürmesi, yatırımcıların yükseliş trendinin yakında devam edeceğinden emin olduklarını gösteriyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı, 11 bin dolar direncinin altında bir hafta daha kapanmanın eşiğinde görünüyor. Ancak haftanın önemli olayları göz önüne alındığında, işler çok daha kötü olabilirdi.

Cryptocurrency daily market performance snapshot

Kötü olaylara rağmen Bitcoin dirençli kaldı

Piyasa değerine göre lider kripto para biriminin fiyatı, KuCoin’in borsadan 150 milyon dolardan fazla değerde varlığın çalındığını ortaya çıkardığı ve CTFC’nin BitMEX borsasına karşı yasal işlem başlatıldığı açıklandığında sadece biraz tökezledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın koronavirüse yakalandığının açıklanması üzerine DOW ve S&P 500 vadeli işlemlerinin büyük bir düşüş kaydetmesi ile fiyat, yine çöküşü engelledi.

Geçmişte, yukarıdaki olaylardan sadece biri, Bitcoin fiyatını en az %10 oranında kolayca geri çekerdi ve tarihin gösterdiği gibi, altcoinler daha da fazla düşerdi.

Marcel Pechman’a göre, Bitcoin’in büyük olumsuz haber olaylarına karşı direnci, profesyonel ve perakende yatırımcıların dijital varlıkta yükselişe geçtiğini gösteriyor. Pechman, 12 bin dolara doğru  yükseliş trendinin yatırımcıların beklediğinden daha erken başlayabileceğini öne sürüyor.

BTC/USDT daily chart

Geçen hafta olduğu gibi, Bitcoin simetrik bir üçgen içinde sıkışmaya devam ediyor ve fiyat 10 bin 500 doların üzerinde yer alıyor.

Günlük grafikteki hacim profili görünür aralığı (VPVR), Bitcoin’in 11 bin 400 dolardan 9 bin 950 dolara düştüğü 3 Eylül mumunun uzunluğunu ifade eden büyük bir 1.450 dolarlık boşluğu gösteriyor.

Şu anda göreceli güç endeksi 45’in biraz üzerinde yer alıyor. Hareketli ortalama yakınsama sapması, MACD’nin satış hacmi arttıkça sinyal hattı üzerinden yuvarlanma eşiğinde olduğunu gösteriyor.

Bu durum endişe verici olmasa da kuşbakışı bir bakış açısıyla, fiyat daraldıkça fiyatın hala daha yüksek ve daha düşük yüksekler yaptığını görebiliriz. Traderların duyarlılığı yükselişe geçse de, şu anda eksik olan temel unsur hacim.

Bitcoin fiyatı

Bitcoin’in mevcut aralığıyla ilgili olarak, 25 Mayıs-20 Temmuz’a bakıldığında fiyat, fiyatı güçlü bir %36’lık ralli ile 2020’nin en yüksek seviyesi olan 12 bin 480 dolara çıkaran patlamadan önceki benzer bir simetrik üçgen içinde sıkıştırıldı.

Yatırımcılar, benzer bir senaryonun yapım aşamasında olup olmadığını görmek için muhtemelen mevcut yapıyı izliyorlar. Önceki bir analizde belirtildiği gibi, 10 bin 380 doların üzerinde tutulması fiyatı simetrik üçgende tutacak, ancak bu seviyenin altında 10 bin 200-9 bin 800 dolar aralığında alıcıların ilgisini gösterdi.

Fiyatta bir yükseliş olması durumunda, Bitcoin fiyatının 11 bin  dolardan 11 bin 400 dolara kadar birden fazla direnç seviyesi görmesi gerekiyor. Bu nedenle tüm genel direnci ortadan kaldırmak için yüksek hacimli bir artışa ihtiyaç var.

Aslında, Bitcoin ile ilgili şaşırtıcı haber, geçmiş yıllarda fiyatı bozacak olaylarla dolu bir hafta geçirilmesine rağmen fiyatın çok fazla etkilenmemiş olmasıdır.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin