Coveware fiye talebini %80 düşürüyor
Coveware fiye talebini %80 düşürüyor

Coveware sizin adınıza fidye yazılımı saldırganları ile pazarlık yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coveware adında yeni bir firma fidye yazılımı saldırganlarıyla müşterileri adına pazarlık yapma sorumluluğunu üstlendiğini bildiriyor. Şimdiye kadar şirket, ele geçen bilgileri %100’ünü geri alarak mükemmel bir başarı yakalamıştır.

Coveware fiye talebini %80 düşürüyor

Bir fidye yazılımı saldırına maruz kaldığında, birçok işletmenin fidye ödememek için çok az seçeneği vardır. Bunun nedeni, genellikle kilitlenen varlıkların şirketin işleyişi açısından kritik öneme sahip olmasıdır. Suçlular genellikle bunu bildiği için ödemeleri de kripto para cinsinden özellikle Bitcoin olarak talep ediyorlar. Şimdi, Coveware sizin için saldırganlarla görüşme hizmeti sunuyor ve bazen maliyeti %80’e kadar düşürüyor.

Coveware CEO’su Bill Siegel’e göre, saldırganlarla pazarlık yapmak tuhaf bir şey olabilir. Genelde saldırganlar, iş modellerinin temeli olduğu için belgelerinizi geri almanızı istiyor. Siegel bu durumu şöyle açıklıyor:

Saldırganlar çoğunlukla yardım için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar, bu da en azından garip bir dinamik yaratıyor. Ama günün sonunda, suçlular bir iş yürütüyorlar ve eğer fidye işlemi işe yaramazsa, ellerine bir şey geçmeyeceğini biliyorlar.

Fidye yazılımı çok yaygın olduğu için, sizin adınıza kirli iş yapmaya hazır bir şirket olması yararlı alabilir. Yine de, bu fikir maalesef iş hayatında kullanılan bilgisayarlarının fidye için kâr elde etmenin uygun bir yolu olduğu fikrine kredi veriyor. İnşallah gelecekte bu uygulamanın sona ermesi için bir araç ortaya çıkar.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin