featured

Cosmos, zincirler arası DeFi’yi etkinleştirmek için Inter-Blockchain İletişimi başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cosmos, IBC etkin blok zincirleri için Gravity olarak adlandırılan bir çapraz zincir DEX oluşturuyor.

Kendi tanımıyla “Blockchainlerin İnterneti” Cosmos, kripto varlıklarının bağımsız blok zincirleri arasında kolayca aktarılmasını sağlayan Inter-Blockchain Communication standardını veya IBC’yi başlattı.

Comos’un IBC’si, Cosmos ile diğer IBC uyumlu blok zincirleri arasında token transferlerine olanak tanıyarak 29 Mart’ta hayata geçti.

5 yıldır üzerinde çalışılıyordu

Beş yıldır geliştirilmekte olan özellik, topluluk yönetişimi aracılığıyla aktivasyonu destekleyen 112 milyon oyla ve 75 milyon muhalif oyla oylandı.

İki haftalık bir süre boyunca, bir Cosmos teklifinin, oylamanın devam etmesi için onu desteklemek üzere yatırılan en az 512 ATOM tokenını güvence altına alması gerekiyor. Bir bireyin veya grubun sahip olduğu token sayısı, oylarının bir teklifin sonucu üzerinde ne kadar etkisi olacağını belirler.

Cosmos, IBC’nin zincirler arasında hem değiştirilebilir hem de değişmez tokenleri kolaylaştırarak ve zincirler arası değişim ve NFT piyasalarının önünü açarak yeni uygulamaları kolaylaştırdığını iddia ediyor.

Cosmos, IBC uyumlu blok zincirleri için zincirler arası işlevselliği destekleyen merkezi olmayan bir borsa üzerinde çalıştığını da belirtti.

IBC, iki bağımsız blok zinciri arasında güvenli bir şekilde veri alışverişi yapma yöntemi sağlayan bir standarttır. Inter-Blockchain Communication ayrıca farklı uygulamalar için yan zincirler kullanarak sharding (parçalama) yoluyla ölçeklendirme sağlar.

Standart, 200x daha hızlı senkronize edebilen yeni nodelar içeren Stargate adlı daha geniş bir Cosmos ekosistem yükseltmesinin bir parçası olarak kullanıma sunuldu.

Cosmos’un yerel tokenı ATOM, duyuruya rağmen yatay seyretti. Yazım sırasında, ATOM en son yaklaşık olarak 20 $’dan el değiştirdi ve 17 Şubat’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 26 $’dan %23 düştü.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin