colorado

Colorado eyaletinin yeni tasarısı Blockchain kullanmaya teşvik ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Colorado Senatosu’na getirilen Senato Bill 086 adlı yeni bir devlet tasarısı, gizli verileri siber saldırılardan korumak için Blockchain teknolojisini kullanacak.

16 Ocak’ta tanıtılan “Senato Bill 086”, kağıt kayıtlarına olan ihtiyacın ortadan kalkacağını ve bu tür verilerin kişisel olarak güncelleneceğini öngörmekte. Blockchain sistemi daha sonra devletin mevcut veri toplama ve saklama konusunu çözecek ve daha güvenli bir kayıt oluşturacak. Tasarı geçerse, Colorado’nun enformasyon güvenlik sorumlusu, çeşitli devlet sistemlerinde bulunan veri tabanlarının kullanılmasının maliyetlerini ve yararlarını değerlendirebilir ve geleneksel bilgisayar sistemlerine kıyasla siber saldırıları ele alan Blockchain kapasitesini belirleyebilir.

Colorado siber saldırılardan bıktı

Tasarıda 2017’de, eyalet hükümetinin dijital platformlarının günde altı ila sekiz milyon kere saldırıya uğradığı belirtildi. Hükümet tarafından tutulan kayıtların birçoğu güvencesiz olduğundan, kurumsal kayıtları çalmak, kimlik hırsızları ve bilgisayar korsanları için değerli hedefler. Tasarı, kişisel bilgileri çalmak için artan siber saldırıların sayısına da dikkat çekti. Buna ek olarak, yasa tasarısı, Colorado’nun halen, vatandaşların devlet kurumlarını ziyaret ederek kişisel bilgilerini güncellemesi gerektiğini ve bu problemin Blockchain ile çözülebileceğine işaret etti.

Tasarıda şu ifadeler de kullanıldı:

Blockchain veri tabanı, işlemlerini gerçekleştiren her kişinin mahremiyetini korurken, açıkça izlenebilir işlemlerin yapılabilmesini sağlar.

CoinDesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin