Geçen haftaki çöküşte derin yara alan 3 altcoin: Dip gördüler mi?
Geçen haftaki çöküşte derin yara alan 3 altcoin: Dip gördüler mi?

Geçen haftaki çöküşte derin yara alan 3 altcoin: Dip gördüler mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimleri, yeni yıla sadece bir hafta kala fiyatlarında ciddi kayıplar yaşadı. Ethereum, Solana ve Polkadot gibi altcoinler, fiyat düşüşünün yükünü çekti. Piyasalar, birkaç saat içinde milyarlara ulaşan devasa tasfiyeler kaydetti. Kripto para birimleri, fiyatlardaki son düşüşün ardından iyi zamanlar yaşamıyor. En büyük darbeyi Bitcoin almış gibi görünse de, daha yakından bakıldığında, altcoinlerin daha büyük kayıplar yaşadığı ortaya çıktı.

Çöküşte ciddi kayıplar yaşan 3 altcoin

Kripto para piyasası, Çarşamba günü bir geri çekilmenin sıkıntılarını yaşadı. Önde gelen altcoinlerden en fazla darbeyi Ethereum, Solana ve Polkadot aldı. Piyasa hakimiyeti açısından Bitcoin ile arasındaki mesafenin bir kısmını kapatmasına rağmen, Ethereum %12 kadar kayıpla 3.033 dolara kadar düştü ve altcoin 375 milyar dolarlık piyasa değerine sahip.

Solana’nın kayıpları, ağın değerinin bir kısmını azaltan hafta başında kesintiye uğramasının hemen ardından geldi. Kripto pazarlarındaki genel düşüş, Solana’nın düşüşünü hızlandırdı ve 24 saat içinde %11’in üzerinde bir kayıp yaşadı. SOL, 141,61 dolardan işlem görürken, bir haftalık grafik, önceki kesinti nedeniyle %15’i aşan zararları gösteriyor.

Polkadot’un parachain müzayedelerini başarıyla tamamlamasının ardından kayda değer kazanımları tehdit altına girdi. DOT, varlığın en büyük 10 kripto para birimindeki yeri için mücadele etmesine neden olan %13’lük şaşırtıcı bir kayıp bildirdi. DOT şu anda 23 dolardan işlem görüyor ve altcoin piyasa değeri 24 milyar dolar. Önemli kayıplara uğrayan diğer kripto para birimleri arasında Polygon, Avalanche ve Terra yer alıyor. Küresel kripto para birimi piyasa değeri şu anda 1.9 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor ve bu, 2021’in son çeyreğinde yaşadığı yaklaşık 3 trilyon dolarlık en yüksek seviyelere kıyasla sönük kalıyor.

Kripto para piyasasındaki düşüşün nedeni nedir?

Kripto para fiyatlarındaki düşüş, Fed’in Aralık ayında yaptığı ve ilk raporların faiz oranlarının artırılacağını öne sürdüğü BOMC toplantısının sonucuna göre değerlendirilebilir. Hisse senedi piyasalarında da dalgalı bir fiyat dalgası yaşanırken, piyasalar bu habere olumsuz tepki verdi. Federal Rezerv’in tahviller için bilançolarını azaltmayı planladığına dair raporlar da var. Varlık sınıfının hayal kırıklığı yaratan fiyatlarında Kazakistan’dan gelen olumsuz raporların da rolü olabilir. Ülkenin hükümeti internet hizmetlerini ve elektriği kapattı. Ayrıca, madencilik faaliyetlerini durdurmaları bir dalgalanma etkisine neden oldu. Fiyatın hash oranlarını takip ettiği teorisine inananlar için bu, fiyatlardaki düşüşün nedenlerinden biri olabilir. Alınan verilere göre, Bitcoin’in %38 hakimiyeti ile varlık fiyatındaki daha fazla düşüş piyasanın geri kalanındaki altcoinleri zorlayabilir.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin