Bitcoin Şehri geliyor
Bitcoin Şehri geliyor

Çöküş onları durduramadı: “Bitcoin Şehri” geliyor! Yeni bir devir başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Twitter üzerinden “Bitcoin City” projesini detaylandırdı. Tanıtımın kripto çöküşü sırasında yapılması tepki topladı.

Kripto paralar çökse de Bitcoin City duyurusu yapıldı

El Salvador’un geçen yıl Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul eden dünyadaki ilk ülke olma çabasına öncülük eden Bukele, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şehrin altın ölçekli bir modelini yayınladı. Şehir modelinin merkezinde dev bir Bitcoin sembolü, önemli noktalar ve bir havaalanı tasarımı var. Bukele, şehrin çoğunlukla yeşil olacağının altını çiziyor.

Bitcoin City’de Bukele, Bitcoin madenciliği için de kullanılacak bir yanardağdan gelen jeotermal enerjiyle çalışan bir vergi cenneti öngörüyor.

Nasıl finanse edilecek?

El Salvador’un başkanı tweet dizisinde, gelişmenin “güzel gittiğini” söyledi, ancak henüz temel atmamış gibi görünüyor. Bu proje için en önemli finansman mekanizmalarından biri, 1 milyar dolar değerinde “volkan tahvilleri”, yıllık yüzde 6,5 kuponlu 10 yıllık devlet tahvilleri olacaktı. Ancak bunların ihraçları sadece ertelenmekle kalmadı, aynı zamanda geri çevrildi.

Daha önce, ülkenin Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, tahvil için “önemli ölçüde fazla talep” olduğunu iddia etti. Fakat ülkenin göçmen kesimi tarafından gönderilen havalelerin sadece yüzde 2’si dijital cüzdanlarla yapıldı ve ülkenin yüzde 70’i “Bitcoin’e çok az güveniyor veya hiç güvenmiyor”.

Tüm bunlara rağmen Bukele, Bitcoin ve Bitcoin City’nin El Salvador’un geleceği olduğunda ısrar ediyor. Bu haftaki kripto piyasasındaki çöküş sırasında Bukele, yüklü miktarda BTC aldıklarını açıkladı.

Bu noktada, Bitcoin City’nin nasıl inşa edileceğinin veya bu tahvillerin satın alınıp alınmayacağının net olmadığını söyleyebiliriz.

vice


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin