Libra projesinde şok gelişmeler! White paper'da kritik değişiklik
Libra projesinde şok gelişmeler! White paper'da kritik değişiklik

Çok tartışılan Libra projesine baskı her geçen gün artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook’un gelecek yıl Libra ‘yı piyasaya sürme kararı, dünya genelinde siyasi otoritelerin henüz onayını almadı. Facebook’un dijital para birimini piyasaya süreceğini duyurmasından bu yana, sosyal medya platformu gündemden bir türlü düşmedi. Şimdiye kadar, düzenleyiciler, Facebook’un projesini sürdürmesine izin vermek konusunda oldukça kayı bir görünüm sergilediler. Bazı yetkililer, sosyal medya platformunun kullanıcılarının verileri üzerindeki gücü ile ilgili endişelerini dile getirdi ve dijital para biriminin piyasa sürülmesinin bir felakete yol açabileceğini iddia ettiler.

Facebook’un Libra ile muazzam bir güç elde edeceği düşünülüyor

Daha önce de belirtildiği gibi, Avrupa Birliği anti tröst kurumu şu an Libra’yı rekabet karşıtı stratejileri konusunda araştırıyor. Ayrıca diğer yetkililer, Libra başlatıldıktan sonra Facebook’un sahip olabileceği potansiyel güç hakkındaki endişelerini dile getiriyorlar. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, Libra’nın en yüksek düzenleme standartlarına tabi olacağını söyledi. Federal Reserve Başkanı Jerome Powell ayrıca para aklama, tüketicinin korunması ve Libra’nın başlatılmasıyla ortaya çıkabilecek finansal istikrar ile ilgili sorunları da gündeme getirdi.

ABD’li kongre üyesi Maxine Waters’ın son zamanlarda yaptığı açıklamada, İsviçre’deki düzenleyicilerle görüşmenin Libra konusundaki endişeleri gidermediğini söyledi. Bu açıklama sosyal medya devi için daha fazla sorun anlamına geliyor. Pek çok haber, Facebook’un Libra ile devam etme şansının çok zayıf olduğunu gösteriyor.

“Facebook projesi düzenleyicilerin kripto paralara bakışını değiştirdi”

Libra ayrıca düzenleyiciler arasında kripto para birimleri hakkında daha geniş bir tartışma başlattı. Düzenleyicilerin artık tüm dijital para birimleri hakkında ciddi şekilde düşündükleri anlaşılıyor. Yakın zamanda CNBC’ye verdiği röportajda dijital para çıkaran İsrailli bir işadamı Ido Sadeh Man, düzenleyicilerin on yıl önce Bitcoin’i umursamadıklarını ve kendiliğinden piyasadan silineceği görüşünde olduklarını söyledi. Şimdi ise bu yanlışlarından döndüklerini dile getirdi. Kongre Üyesi Patrick McHenry, Bitcoin ve kripto para birimlerinin gücüne atıfta bulunarak, Bitcoin’i “bitirmenin” devletin elinde olmadığını söyledi.

Libra’nın genel olarak kripto ve finansal piyasa üzerindeki etkisinin ne olacağını tahmin etmek oldukça zor, ancak şimdilik Facebook için zor bir yol olduğu gözüküyor.

coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin