Coinmarketcap listelere oy vermenize izin verebilir
Coinmarketcap listelere oy vermenize izin verebilir

Coinmarketcap listelere oy vermenize izin verebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para veri izleyicisi CoinMarketCap, kullanıcıların sitede hangi projelerde listelenmesi gerektiği konusunda oy kullanmalarına izin verebilir. Site şu anda dünyanın en çok ziyaret edilen web sitelerinden birisi olarak anılıyor. Sitede son zamanlarda kullanıcı ilgisini ölçmek için bir Twitter anketi kullanıldı.

Ankete cevap verenlerin çoğunluğu sitede yayınlanan listelerde kullanıcı oylarına izin verilmesi ile ilgilendikleri konusunda anlaştı.

Web sitesi şu anda dünyanın en çok ziyaret edilen kripto para web sitelerinden biridir. Site, Bitcoin dışındaki altcoin’ler dahil olmak üzere birçok proje için referans noktası olarak kullanılıyor. Şirketin son kullanıcıların hangi projelerin listelendiğine oy vermek isteyip istemediklerini sorması, hem tüccarların hem de yatırımcıların web sitesiyle ilgili hayal kırıklıklarına işaret ediyor.

Güven ve Şeffaflık

CoinMarketCap zaten 1.900’den fazla projenin ve coin’in bilgilerini izliyor. Site, küresel kripto para birimi topluluğuna paha biçilmez bir kaynak haline geldi. Bunu yaparken eşzamanlı olarak veri sağlarken, son dakika haberlerinden ya da analiz yapmaktan da kaçındı. Site, 30 yaşlarındaki Brandon Chez adında bir programcı tarafından yönetiliyor. Şirket, bazı Kore borsalarındaki fiyatları dışlamak için Chez’nin fiyat teklifi algoritmasını değiştirmeye karar verdiğinde eleştiri yağmuru altında kaldı.

Algoritmaların değiştirilmesi, düzinelerce kripto para biriminin fiyatlarının % 15 daha düşük olduğunu gösterdi. Web sitesindeki düzenlemeler, kripto para birimlerinin fiyatlarını küresel olarak değiştirdi. Bu ise uygulamanın etik olup olmadığına ve kararın neden daha açık bir şekilde kullanıcılara iletilmediğine dair bir söylem oluşturdu.

CoinMarketCap  eleştiriler karşısında adım atıyor

Kripto alanındaki son tartışmalar, e-posta delilleriyle, Binance’nin suçlanmasıydı. suçlamaları yapan Christopher Franko idi. Buna göre, Binance borsadaki bir projeyi listelemek için 400 BTC talep ediyordu. Binance, Franko’nun iddialarını kategorik olarak reddederek yanıt verdi. CoinMarketCap Twitter anketi, bu son tartışmalardan sonra geliyor.

Twitter anketi aynı zamanda Blockchain Transparency Institute tarafından, çeşitli kripto para birimi borsalarının  günlük olarak milyarlarca dolarlık sahte hacme sahip olduğunu iddia eden bir rapor yayınlamasının ardından geliyor.

Hesap verebilirlik

CoinMarketCap’in yeni hamlesi hangi projelerin izlenmeyi hak ettiğini anlamak için ortamıyeni bir yöntemle test etme girişimi gibi görünüyor. Tartışmalara rağmen, pazar her geçen yıl büyüyor. Web sitesi pazar genişlediğinden bu yana olabildiğince şeffaf olmak için çalışıyor.

Kripto para  alanındaki birçok kişi, dolandırıcılık olarak ortaya çıkan ICO’lar olduğunu her zaman anladı. Gerçek şu ki, yatırımcıarda dünyadaki en popüler kripto para borsalarının ticaret faaliyetlerini gerçekte olduğundan çok daha fazla hacim varmış gibi göstermek için manipüle edebileceği endişesi bulunuyor.

CoinMarketCap açık bir şekilde endişeleri ele almak için adımlar atıyor. Web sitesi,hala  dünyanın en çok ziyaret edilen 300 web sitesi içinde yer alıyor. Projelerin listelenmesi söz konusu olduğunda aslında yeni bir oylama modeli benimseyip benimsemediği kısa sürede anlaşılacaktır.

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin