coinmarketcap raporu 2018
CoinMarketCap 2018 kripto raporunu yayınladı... Raporda ilginç detaylar bulunuyor

CoinMarketCap 2018 kripto raporunu yayınladı… Raporda ilginç detaylar bulunuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para ekosisteminde hiç şüphesiz 2017 yılı ICO yılı olarak kaydedildi. Fakat 2018 yılı itibarıyla bu görünüm değişmişe benziyor. ICO projelerin yavaşladığı 2018 yılında artık bayrağı kripto para borsaları aldı diyebiliriz. Buna dayanak olarak ise CoinMarketCap ‘in yayınladığı son raporu gösterebiliriz. CMC verileri, dünya çapında kripto para borsası sayısında ani bir artış olduğunu gösteriyor.

Kripto topluluğu şimdiden yüzlerce kripto para borsasına ev sahipliği yapıyor, Binance gibi büyük borsalarda günde ortalama 1 milyar dolarlık işlem gerçekleştiriyor. ve yerel borsaların işlem hacimlerinde her geçen gün artışlar görülüyor.

CMC, borsaların doygunluğuna rağmen, sayılarının artmakta olduğunu iddia ediyor:

… Sadece bu yıl içinde, yeni borsa taleplerinin sayısının, aldığımız yeni kripto para taleplerini aştığını görüyoruz.

Başka bir deyişle, CMC, bir coinin listelenme talebinden çok bir kripto borsasının listelenme talebi geldiği söyleniyor. Bu, bir borsanın başlatılmasında yer alan işe kıyasla bir coini piyasaya sürmenin daha kolay olduğu dikkate aldığında oldukça şaşırtıcı geliyor.

CMC’nin son raporu, CoinMarketCap Global Pazarlama Müdürü Carlyne Chan tarafından hazırlandı. Carlyne Chan kripto para borsalarının akın etmesi ile ilgili olarak gelen e postalarının yüzde 90’ının borsa listeleme talebi ile ilgili olduğunu söylüyor.

Chan ayrıca bu durumu ICO projelerindeki azalmaya bağlıyor. 2017 yılında ICO başlatmış olan kişilerin 2018’de kripto para borsası kurmaya başladıklarını da sözlerine ekliyor.

13.jpg

CoinMarketCap raporundan diğer önemli detaylar

CoinMarketCap’in 29 Kasım 2018 tarihinde yayınladığı bu rapor 2018’in ilk ve tek raporu. CoinMarketCap (2018 Edition) raporunun tamamını sitenin blog sayfasından görüntüleyebilirsiniz.

Rapor, kripto para borsaları patlamasından çok daha fazlasını ele alıyor. Rapordaki diğer ilgili detaylar özetle şu konuları içeriyor.

  • CoinMarketCap’e göre, kripto endüstrisinin toplam değeri şu anda 2018’in en düşük değeri olan 120 milyar dolar.
  • CoinMarketCap, bugünün kripto ayı piyasasının olağandışı olmadığını iddia ediyor. beş yıllık süreci ele alan rapor, bu ay biraz kayma olsa da uzun vadede piyasanın çok daha fazla yükseldiğine vurgu yapıyor. Sonuç olarak, bu dönemi döngünün bir parçası olarak değerlendiriyor.
  • CoinMarketCap, kendini iyileştirme zincirleri, birlikte çalışabilirlik, ölçeklenebilirlik ve yönetişim çözümleri ve diğer yenilikçi teknolojiler de dâhil olmak üzere, daha önce nadiren görülmüş olan 2018’deki bazı yeni token ve Blockchain proje trendlerini fark etti.
  • CoinMarketCap’ın verileri, yaklaşık olarak eşit sayıda aktif ve etkin olmayan kripto borsası olduğunu gösteriyor. Yıllar geçtikçe, aktif olmayan borsaların sayısı günümüzde aktif borsaların sayısını kabaca yakalamış durumda.
  • Raporda “sahte alım satım hacmine sahip kripto borsaları” konusu da ele alınıyor. Bazı borsalar, ticaret faaliyetlerini manipüle etmekle suçlandıklarından, gerçekte olduğundan daha hacimli görünmekle suçlanıyor. Buna cevaben, CoinMarketCap bu yılın başlarında Düzeltilmiş Hacim olarak adlandırdığımız bir veriyi “gördüğümüz herhangi bir şüpheli etkinlik hakkında derinlemesine görüş bildirmek için” sunmuş gözüküyor.

CMC raporunda düzeltilmiş hacim açıklaması

  • Bu “Düzeltilmiş Hacim” rakamı, kullanıcılara her borsanın saf işlem hacmini anlatır. Ancak kullanıcılara belirli sayıların şişirilebileceği konusunda uyarır. Kullanıcılar, potansiyel sorunlardan haberdar olurken, CoinMarketCap, verilerin manipüle edilip edilmediğine bakılmaksızın, verileri doğrudan kripto borsasından raporlamaya odaklanır.
  • Raporda ayrıca, “Bitconnect veya Coincheck olayı” gibi dolandırıcılıklardan daha fazlası dâhil olmak üzere dolandırıcılığın artması da dikkat çekiyor. Bugünün en büyük kripto para dolandırıcılıkları, e-posta sahteciliği ve kimlik avı saldırılarını içeriyor.
  • Ziyaretçilerin çoğunluğu sadece CoinMarketCap’in ön sayfalarını kontrol ediyor. CoinMarketCap ve kripto para sayfasının ilk ve ikinci sayfalarının toplam sayfa görüntülemeleri, yaklaşık olarak, CoinMarketCap’in tümünde bir milyondan fazla uzun sayfaların sayfa görünümlerine eşit.
  • Ortalama CoinMarketCap ziyaretçi bir yıl önce 1.7 sayfa kontrol etti. Bugün ortalama ziyaretçi yaklaşık 3 sayfayı kontrol ediyor.

36.jpg

  • CoinMarketCap, site trafiğinin, Bitcoin fiyatı ile yüzde 90,2’lik bir korelâsyonu olduğunu iddia ediyor. Bu rakam şaşırtıcı bir şekilde yüksek. Ancak aslında eskiden olduğundan daha düşük: sayfa trafiği öncesinde Bitcoin fiyatı ile yüzde 95 oranında korelâsyona sahipti.

bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin