coincheck,hack,xem
coincheck,hack,xem

Coincheck tarihin en büyük soygunuyla karşı karşıya

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün yayınladığımız haberde belirttiğimiz üzere, Coincheck tüm işlemlere limit getirmiş, yatırım işlemlerini durdurmuştu.

Yaklaşık 500 milyon XEM çalıntığının ortaya çıkışıyla beraber, kripto paranın piyasa değeri ani bir şekilde düşmeye başladı.

Cuma öğleden sonra şirketin düzenlediği basın toplantısında, şirket yetkililerinin yüzlerindeki ifadelerden tarihin en büyük soygununu yaşadıkları anlaşılıyordu. Bu olaydan sonra Japon borsaları hakkında güvenlik uygulamalarındaki zaaflar konuşulmaya başlandı.

Japonya şokta

Japonya, dört yıl önce yaşanan Mt Gox hack olayından sonra başka bir hack olayı ile ilgili karşı karşıya.

Son yıllarda kripto para piyasasına yaptıkları olumlu düzenlemelerle ve pozitif bakış açısıyla takdir edilen Japonya’da bu hafta Japonya bankası, kripto paraları onaylayacak açıklamlarda bulunmuştu. Yerel saate göre 03.00 sularında yaşanan olayda, borsadaki tüm NEM parası tek seferde çekildi.

Bilgisayar korsanının kimliği ve nereli olduğu şu anda bilinmiyor. Ancak bu olayla beraber Coincheck’in güvenlik prosedürlerinde ciddi kusurlar olduğu ortaya çıktı. Görünen o ki 500 milyon NEM, multi-sig desteklemeyen bir cüzdanda tutuluyordu. Eğer durum gerçekten böyleyse, borsa yakın tarihten hiçbir ders çıkaramamış demektir.

Benzer durum  2014’te 850 bin adet Bitcoin’in kaybedilmesi ile Mt Gox’un başına gelmişti.

Coincheck’in durumu ne olacak?

Japonya Finansal Hizmetler Otoritesi, konuyu araştırcaklarını duyurdu. Şirket daha önce Finansal Hizmetler Kurumu tarafından onaylandığını bildirmişti ancak Coincheck’in FSA’e kayıtlı olmadığı ortaya çıktı.

Kripto para piyasasının bu olaydan pek etkilenmeyeceği düşünülüyor.

“Mağduriyeti telafi etmek istiyoruz.”

Olayın ardından Coincheck yetkilileri, NEM’i çalınan müşterilerinin mağduriyetini telafi etmek istediklerini açıkça dile getirdi.

Mağduriyetin giderilmesi için şirketin ticarete devam etmesi gerekiyor. Fakat bu olaydan sonra Japon otoritelerinin borsaya ne şekilde yaklaşacağı, müşterilerin ise güvenini kaybeden borsada ticaret yapmaya devam edip etmeyecekleri sorusu belirsizliğe dönüştü.

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin