coinbase neutrino

Coinbase’nin Neutrino’yu satın almasına tepkiler büyüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

San Francisco, California merkezli ABD’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, sürekli olarak yeni büyüme fırsatları arıyor ve büyümenin en popüler yollarından biri olarak çeşitli satın almalar gerçekleştiriyor. Son zamanlarda ise şirket bir Blockchain analiz platformu olan Neutrino’yu satın aldı.

İlk bakışta, her şey normal gözüküyor gibiydi. Bununla birlikte, borsa kullanıcıları biraz araştırma yapmaya başladı ve oldukça tartışmalı bir takım bulgulara rastladılar. Neutrino yöneticilerinin kötü amaçlı yazılımların geliştirilmesinde yer aldığı ve müşteri bilgilerini üçüncü taraflara sattığına dair bazı söylentiler ortaya çıktı.

Cheddar ile yaptığı röportajda, Coinbase Pazarlama Müdürü Christine Sandler şunları dedi:

Neutrino’in kurucu ortaklarının daha önce güvenlik, teknik ve işe alma konusundaki çalışmamızın bir parçası olarak incelediğimiz Hacking Team’de çalıştıklarının farkındayız. Mevcut sağlayıcılarımızdan uzaklaşmamız bizim için önemliydi. Müşteri verilerini dış kaynaklara satıyorlardı ve bu konuyu kontrol etmemiz ve verileri güvende tutmak ve müşterilerimizi korumak için kullanabileceğimiz özel teknolojiye sahip olmak bizim için zorunluydu.

Coinbase, Hacking Team’in eylemlerini tasvip etmiyor ve savunmuyor. Ancak Coinbase’nin müşterilerimizin verilerini tam olarak kontrol etmek ve korumak için bu işlevi yerine getirmesi önemliydi ve Neutrino’nun teknolojisi, bu alanda amaca ulaşmak için araştırdıklarımız arasında en iyisiydi.

Şirket verilerinin korunması ifadesinin belirtilmiş olması dikkat çekici bir nokta. Bununla birlikte, bu veriler zaten ‘dış kaynaklara’ satılmış olduğu dile getiriliyor. Ve ne tür verilerin çalındığı ve ne zaman gerçekleştiği ise henüz net değil.

Neutrino ve Hacking Team

Neutrino, kanun uygulayıcı kurumlara ve finansal kuruluşlara Blockchain işlemlerini izlemelerine yardımcı olan önemli bir analiz platformu olarak biliniyor. BreakerMag’in David Z. Morris’ine göre, Neutrino CEO’su Giancarlo Russo, CTO Alberto Ornaghi ve CRO Marco Valleri, yazılımı otoriter hükümetlerin vatandaşlarına casusluk etmesine yardım eden ünlü bir İtalyan BT şirketi olan Hacking Team’den sorumluydu. Neutrino kurucuları donanımlarını firma için siber rehber olarak gösterdiler.

Hacking Team internet sitesindeki şu ifadeler dikkat çekici:

Suçla mücadelenin kolay olması gerektiğine inanıyoruz; dünya çapındaki güvenlik güçlerine ve istihbarat topluluklarına etkili, kullanımı kolay bir ofansif teknoloji sunuyoruz.

Suçlular ve teröristler, cep telefonlarına, tabletlere, dizüstü bilgisayarlara ve etkinliklerini gizlemek için evrensel uçtan uca şifreleme ile donatılmış bilgisayarlara güveniyor. Gizli iletişimleri ve şifrelenmiş dosyaları, suçu araştırmak, önlemek ve kovuşturmak için kritik öneme sahip olabilir. Hacking Team, kolluk kuvvetlerine etkili ve kullanımı kolay bir çözüm sunuyor.

Hacking Team’in birkaç ciddi suçta yer aldığı da söyleniyor. Bunlar arasında çeşitli ülkelerde işlenen suçlarda aracılık yaptıkları ve teknik bilgi sundukları iddiaları yer alıyor.

Bu son dakika haberi sonrasında, Twitter’da bir #DeleteCoinbase hareketi ortaya çıktı ve birçok kullanıcı Coinbase hesaplarını iptal etmeye başladı. Hareketin, şirkete ait defterlerde kalan Bitcoin’i birbirlerine aktarmak için Coinbase kullanıcılarına ulaşarak hesaplarını tahliye edip silmelerini sağlayan bir geliştirici olan Udi Wertheimer tarafından başlatıldığı söyleniyor.

Coinbase’in buna nasıl cevap vereceği şu anda belirsiz. Ancak borsa kesinlikle bu harekete karşı bir önlem alacaktır.

coinspeaker

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin