Coinbase'in halka açılması ile Bitcoin fiyatı arasında nasıl bir ilişki var?
Coinbase'in halka açılması ile Bitcoin fiyatı arasında nasıl bir ilişki var?

Coinbase’in halka açılması ile Bitcoin fiyatı arasında nasıl bir ilişki var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Coinbase, yolculuğuna kullanıcıların Bitcoin satın almalarına yardımcı olarak başladı. 8 yıl geçti ve şirket şimdi 100 milyar doların üzerinde bir değerleme ile halka açıldı. Şu anda, şirket platformda yaklaşık 223 milyar dolar tutuyor ve aynı işlem hacmi çeyrek boyunca 335 milyar dolar değerinde.

Pek çok şüpheci şirketin bir sonraki hamlesini ve bu gelişmenin pazarın geri kalanı için ne anlama geldiğini sorguluyor. Örneğin, bu hamle kripto için pazarı için iyi mi oldu? Bu, özellikle önde gelen kripto para birimleri, Coinbase’in Nasdaq’ta gişe rekorları kıran bir doğrudan listeleme yoluyla halka açılmadan önce ve sonra fiyatların en yüksek seviyelerine ulaşması nedeniyle sorulan bir soru.

Coinbase Kurucu Ortağı Fred Ehrsam, CNBC’nin ev sahipliği yaptığı son röportajda soruları yanıtladı. Yönetime göre:

“Kripto para piyasası, çeşitli dijital paralarda alım satım işlemi ileriye dönük olarak dalgalı kalsa bile henüz zirvesine ulaşmadı.”

Bunun piyasanın zirvesi olabileceğini iddia eden şüpheciler sorusu üzerine, Ehrsam, “10 yıldır kriptoda çalışan biri olarak, bu ifadeyi binlerce olmasa da yüzlerce kez duydum.” dedi.

“Coinbase tek bir varlıkla değil, tüm piyasayla ilişkili”

Röportaj ayrıca Coinbase’in değerlemesi ile Bitcoin’in değerlemesi arasında olası bir ilişkiye de değindi. Benzer bir soru Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong’a da başka bir CNBC röportajında ​​yöneltildi. Anlaşılır bir şekilde, her iki kurucu üye de neredeyse aynı cevaba sahipti.

“Kripto alanında çok daha fazlası var. Ana amacımız, kripto paraları tüm kullanıcılarımız için değerlendirmeyi kolaylaştırmaktır. Korelasyon hakkında konuşursak, herhangi bir tekil varlıkla daha pek ilişkili değil, bunun yerine genel olarak kripto ile ilişkili.”

Coinbase, uzun süredir Bitcoin ve diğer kripto para varlıklarıyla ilişkilendirildi. Temel olarak, Bitcoin fiyatındaki büyümenin Coinbase üzerinde de olumlu bir etkisi olmalı. Şirketin gelir döngüsüne göre, bir borsa olarak, Coinbase’in gelir döngüsü açıkça sadece Bitcoin’in yükselişine bağlı değil. Şirket, insanlar platformda dijital varlıkları alıp satarken ücretler ve komisyonlar kazanıyor.

Pek çok eleştirmen uzun süredir kripto rallisinin sürdürülebilirliğini eleştirdi. Örneğin yakın tarihli bir Bank of America Fon Yöneticisi Anketi, ankete katılanların yaklaşık %74’ünün Bitcoin’in bir balon içinde olduğunu düşündüğünü ortaya koydu. Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, kripto para birimlerinin “gerçekten spekülasyon araçları” olduğunu iddia etti.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin