coinbase xapo
Coinbase, Xapo’nun Bitcoin gözaltı kolunu satın aldı, CEO iddialı gelecek planlarını açıkladı

Coinbase, Xapo’nun Bitcoin saklama hizmetini satın aldı, CEO iddialı gelecek planlarını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD merkezli Kripto para borsası Coinbase, Xapo’nun kurumsal kanadını satın aldığını açıkladı. Xapo, Kripto para cüzdanları, Bitcoin soğuk depolaması ve ayrıca Bitcoin bankamatik kartları sağlayan Hong Kong merkezli bir kripto para şirketi. Bildirildiğine göre, satın alma, 55 milyon dolara gerçekleşti.

Coinbase.com, ABD ve Avrupa’da faaliyet gösteren en güvenilir borsalarından biri. Diğer yandan Coinbase’nin Xapo ile ilgili Fidelity ile rekabet halinde olduğu söyleniyordu. Raporda, diğer bazı firmaların daha yüksek teklifler vermesine rağmen, Coinbase’in “Xapo’nun müşterileri için kabul edilebilir güvenlik ve yasal düzenlemelere sahip olması” tercih edilmesinde etken olduğu söyleniyor.

Coinbase Pro ve Coinbase Custody Hizmetleri sadece kurumsal müşterilere (yüksek hacimli yatırımcılar) hizmet vermektedir.

Xapo’nun gözetim kolunu alarak, Coinbase şimdi dünyanın en büyük kripto muhafaza şirketi konumuna ulaştı. Xapo, 7 milyar dolar değerinde toplam varlığı gözetiminde tutuyor ve 14 ülkede 150’nin üzerinde lisanslı müşteriye hizmet veriyor.

coinbase custody

CEO Wences Casares yönetimindeki Xapo, öncelikle faaliyetlerini Bitcoin çevresinde yoğunlaştırdı. Bildirildiğine göre, bundan sonra Bitcoin’in perakende satışına odaklanacak.

Coinbase’in Gelecek Planları ve gözetim faaliyetleri

Ayrıca, Coinbase gözetim işini diğer kripto varlıklarla genişletmeyi ve bankacılık hizmetleri sunmayı planlıyor. Tezos ve Algorand’ın Coinbase’e dahil edilmesiyle ‘staking’i faaliyetlerine hız verilmesi planlanıyor.

Coinbase Custody CEO’su Sam McIngvale, emanette tutulan varlıkların borç alma ve verme faaliyetlerinden bir gelir akışının başladığını ima etti. Bu hamlenin bir sonraki aşamasında Coinbase’in bankacılık ve diğer geleneksel finansal hizmetler vermesi gibi şekillenmesi bekleniyor.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, geçmişte Coinbase ekosisteminde daha fazla kripto eklenmesi konusundaki görüşlerini yineleyerek şunları söyledi:

Gözetim, kripto ekonomisinin kurumsallaşmasına doğru kritik bir adım. Küçük bir olasılıkla – belki birkaç milyar gözetimde – çalışmaya başlaması muhtemel. Ancak hızlı bir şekilde şirket için anlamlı, istikrarlı ve sürekli bir gelir kaynağı olmasını bekliyoruz.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin