Ripple balinaları hareketlendi: 120 milyon XRP taşındı! Fiyat ne durumda?
Ripple balinaları hareketlendi: 120 milyon XRP taşındı! Fiyat ne durumda?

Coinbase verisine göre Ripple (XRP) düşerken alımlar artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coinbase kripto para borsasında yer alan verilere göre, Bitcoin (BTC) ve Ripple’daki (XRP) büyük yatırımcıların çoğunluğu (platformun en büyük para fonuna sahip yatırımcılarının %10’u) dijital para birimini satın almaya devam ediyor.

Ripple (XRP) yatırımcıları hodl modunda

Twitter’daki çoğu kullanıcı, XRP paralarının gerçek sahiplerinin hodl modunda olduğunu ve kripto para birimini satmaya hazır olmadığını belirtti.

Korku ve açgözlülük endeksi aşırı korkuya ulaştı

Alternative.me platformu tarafından yayımlanan korku ve açgözlülük endeksi “aşırı korku” aralığında ve  son 244 günün en düşük oranına (100 üzerinden 11) ulaştı. Aynı gösterge, BTC oranının 3.000 dolara düştüğü 13 Aralık 2018’de kaydedilmişti.

6 Ağustos’ta endeks 66’ya ulaştı, bu da yoğun açgözlülük anlamına geliyor. Endeksteki keskin düşüş, şu an 10.000 doların üzerinde işlem gören Bitcoin değerindeki düşüşe karşılık geldi. Açgözlülük göstergesi düşüş eğilim tehlikesini belirtir. Bunun aksine güçlü korku, yukarı doğru bir düzeltmeyi işaret eder. Alternative.me uzmanlarına göre, mevcut pazar durumu, dijital para birimlerinin kazanılması için benzersiz fırsatlar sunuyor ve balinalar bunu kullanıyor.

Coinbase web sitesi, geçtiğimiz gün, Bitcoin sahiplerinin %71’inin yüksek volatilite koşullarında satın almaya devam ettiğini belirtti. Bu rakam, XRP’deki yatırımcılar arasında %83’e ulaştı. Böylece, cüzdanlarda kripto paralar tekrar artmaya başladı.

Beklenen iki senaryo

  • Dijital varlığın fiyatı, balinaların geleceğine yönelik bakış açısına göre düşük oranda alım yaparlarsa dijital varlıkların fiyatı yükselmeye başlayacak.
  • Yatırımcıların yaklaşan çöküşten önce kripto para satın alması durumunda dijital varlığın fiyatı düşmeye devam edecek.

Bununla birlikte, XRP ticaret hacmi neredeyse 15 ile 16 Ağustos arasında yarılandı (2,1 ila 1,1 milyar dolar arasında), bu nedenle tokenler büyük miktarlarda satın alınmıyor. Ayrıca, geçen yılın Aralık ayında, yaşanan pump’tan önce bu rakamlar yaklaşık %25 oranında düşmüştü. Bu nedenle, şu an bir tersine dönüş olasılığı devam etmektedir. Ancak, grafikte üç ay boyunca bir düşüş eğilimi çizgisi oluşmuş ve göstergeler, XRP için daha fazla fiyat düşüşünü göstermektedir.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin