Bitcoin balinası Bloomberg'e BTC'nin geleceğine dair öngörülerini anlattı!
Bitcoin balinası Bloomberg'e BTC'nin geleceğine dair öngörülerini anlattı!

Coinbase verisi: Bitcoin balinaları şu an dipten alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Korku, belirsizlik ve şüphe bugün Bitcoin piyasalarında oldukça fazla hissedilen duygular. Bu büyük volatilite, Bitcoin pazarları için ne ilk ne de son hareket. Yine de panik, traderlerin daha fazla kaybetmeme korkusuyla pozisyonlarını hızla kapatmalarına yol açıyor. Ama Bitcoin balinaları tam tersini yapıyor olabilir mi?

Bitcoin korku endeksi 2019’un en düşüğünde

Korku ve risk iştahı ölçüsü olan BTC korku endeksi, 2018’deki kripto kışının en derin yaşandığı anlardan bu yana görülmeyen bir seviyeye düştü. Endeks, “aşırı korku”yu ifade eden 13 seviyesine kadar geriledi. Bu, son 245 günün en düşük seviyesi olarak kabul ediliyor. En son bu seviyeye indiğinde, Bitcoin Aralık ayı ortasında 3.200 dolar fiyatını görmüştü. Ölçek sıfır ile yüz arasında değerlendiriliyor ve yukarı seviyeler, risk iştahı artışına işaret ederken endeks düşüşü “aşırı korku”yu ifade ediyor.

Endeksteki düşüş, BTC’nin yeniden 10.000 doların altını görmesine denk geldiği için endeks ile BTC fiyatı arasında pozitif bir korelâsyona işaret ediliyor. Bu durum ralli başlamasından bu yana dördüncü kez yaşandı. Platform endeks verilerini beş faktöre göre belirliyor: Volatilite, Piyasa Momentumu/Hacmi, Sosyal Medya, Anketler, Pazar payı ve Eğilimler.

Bitcoin balinaları dipten alıyor

The Block’ta araştırma direktörü olan Larry Cermak, büyük BTC şirketlerinden oluşan Coinbase müşterilerinin üçte ikisinin aslında son 24 saat içinde alım yaptığını gözlemledi.

İlginç bir şekilde, Coinbase’in verilerine göre, büyük BTC iştiraki olan müşterilerin yüzde 67’si (ilk yüzde 10) son 24 saat içinde satmak yerine alım yapıyor.

Son 24 saatte, büyük XRP tasarruflarına sahip olan Coinbase müşterilerinin yüzde 88’inin satım yerine alım yaptıklarını izledi. XRP fiyatlarının son birkaç saat içinde neredeyse yılın en düşük seviyesine düştüğü göz önüne alındığında, çok fazla ‘dipten alım” yapılması gerekiyor.

BTC 10.000 doların üzerine çıkmak için mücadele ediyor

Şu saatlerde Bitcoin’in 10.000 doların üzerinde kalma mücadelesini görüyoruz. Şu an fiyat 9.950 dolar seviyelerinde geziniyor. Kripto pazarlarında işler o kadar hızlı gerçekleşiyor ki, Bitcoin’in hangi yöne doğru hareket edeceği merak konusu olmuş durumda.

Diğer taraftan birkaç analist daha düşük seviyeleri işaret ederek 9.000 doların Bitcoin’in yeni bir dip bulabileceğini düşünüyor. BTC’nin bir sonraki hareketi için günün geri kalanında fiyat hareketi kritik öneme sahip olacak. Balinalar aynı yönde toplanırsa, kısa süre içinde yukarı doğru bir eğilim görebiliriz. Ancak aynı şeyi altcoinler için söylemek şu an için zor.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin