Coinbase
Coinbase, sektör liderliğini kaptırmak istemiyor

Coinbase olası satın almalar için ünlü bir yöneticiyle anlaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası ve aracı kurum devi Coinbase, faaliyetlerini olası bir birleşme ve devralma ile büyütmeye hazırlanıyor. Bu bağlamda  anlaşma maharetiyle tanınan eski bir LinkedIn yöneticisi ile çalışma kararı aldı.

Firma, şirketin kurumsal ve iş geliştirme başkan yardımcısı olarak görev yapmak üzere Emilie Choi’yi seçtiğini açıkladı. Şirket blog’unda yayınlanan bir habere göre, Choi, “Coinbase’i küresel anlamda ölçeklendirme, dünya çapında edinme ve ortaklık fırsatlarını arama ve stratejik projeleri yönetme” ile görevlendirilecek.

Choi daha önce, 40’dan fazla satın almayı denetleyen profesyonel ağ sitesi LinkedIn’de de benzer bir rol üstleniyordu.

Coinbase’in COO’su Asiff Hirji, Fortune’la yaptığı röportajda şu sözleri sarfetti:

Silikon Vadisi ülkelerinde kime sorarsanı sorun, Emilie Choi için işinin uzmanı diyeceklerdir. Coinbase’in önündeki fırsatların genişliği ve kripto para piyasasının ne kadar sürede ortaya çıktığı göz önüne alındığında, şirketimizin, Emilie gibi anlaşmaların nasıl yapılacağını bulmamıza yardımcı olacak biriyle çalışması, bizim açımızdan büyük şanstır.

Coinbase rakipleri de her geçen gün güçleniyor

Choi’nin işe alınmasının duyurusu, fintech girişimi Circle’ın, 400 milyon dolar değerinde bir anlaşma kapsamında kripto para exchange Poloniex’i satın aldığını açıklamasından bir hafta sonra geldi.

Hirji, yukarıda bahsedilen röportajda Coinbase’in genişleme stratejisinin Circle’ın Poloniex’i satın almasıyla değiştirildiği yorumunu inkâr etti. Ancak endüstri hızlandıkça ABD kripto para aracılık pazarına hakim olan şirketin  yeni rakiplerle karşı karşıya kaldığı gerçeğine itirazda bulunmadı.

Poloniex’i satın alan Circle, SEC ile uyumlu bir token takas faaliyeti de oluşturmuş durumda. Aynı zamanda firma,  Coinbase’in adını verdiği aracılık platformuna benzerlik gösteren bir dizi Circle Invest’i başlatmayı da planlıyor.

Ayrıca, dört milyon kayıtlı kullanıcıya sahip olan hisse senedi aracı uygulaması Robinhood, yeni komisyonsuz kripto para ticaret platformu için ilk kullanıcı çalışmalarını da takdim etti.

Son olarak, Digital Payments uygulaması Square Cash, ABD kullanıcı tabanının çoğuna Bitcoin ticareti gerçekleştirdi. CEO Jack Dorsey ise şirketin ileride kripto para birimine dayalı ürün gamını genişletmeyi planladığını söyledi. Analistler, Dorsey’in açıklamasını, Square’ın Bitcoin ödemelerine başlayacağı yada yakın gelecekte tam özellikli bir kripto para satışı yapabileceği anlamına geldiğini yorumladı.

ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin