Sıcak Haber: Amerikalı kripto borsası işten çıkarımları artırıyor!

Coinbase, TerraUSD kripto para biriminin tanıtımıyla ilgili olarak dava açtı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Şu sıralar piyasada Celsius ve Three Arrows Capital’in yaşadığı sıkıntılar konuşuluyor. Ancak Terra kendini unutturmamaya niyetli. Büyük çöküşün üzerinden 1 ay geçmesine rağmen perde arkası henüz yeni yeni gün yüzüne çıkıyor. Yatırımcılar ise Luna’ya karşı oldukça öfkeli.

Luna’da sadece yatırımcılar değil büyük şirketler ve kripto borsaları da mağdur oldu. Bu konuda Amerika merkezli borsa ise ilk adımı attı.

Dijital para cüzdanı ve ticaret platformu olan Coinbase, The Block tarafından erişilen ve sunucusunda yayınlanan mahkeme belgelerine göre, Perşembe günü California Kuzey Bölge Mahkemesinde kripto para TerraUSD tanıtımıyla ilgili olarak açılan bir toplu dava açtı.

Coinbase, Terra ekibine dava açtı

Dava, Coinbase’i TerraUSD’ye özgü riskleri ifşa etmemekle, davacıları ve sınıfı, genellikle emsalinden daha az uçucu olan bir tür kripto para birimi olan “yedek destekli bir stabilcoin” satın aldıklarına inandırmak için yanıltmakla suçluyor.

TerraUSD, iddiaya göre ABD hükümeti tarafından ihraç edilen para birimine, özellikle de dünyanın rezerv para birimine sabitlendiğinden, “volatiliteyi neredeyse ortadan kaldırabilecek” bir yatırım türü olarak pazarlandı. Gerçekte, TerraUSD tarafından desteklenmemektedir. Ayrıca tam bir gerçek ABD doları veya yedekte tutulan diğer maddi varlıklar” şeklinde bir açıklama yapıldı.

Şikayet ayrıca, yatırımcıların Mayıs ayında TerraUSD’nin devalüasyonundan birkaç gün içinde yaklaşık 18 milyar dolar kaybettiğini iddia ediyor. Dava, Milberg Coleman Bryson Phillips Grossman hukuk firması tarafından açıldı.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin