Coinbase OTC işlemlerini başlatıyor ve Coinbase Custody’e entegre ediyor

Coinbase OTC işlemlerini başlatıyor: Peki bu Bitcoin fiyatını nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Prime müşterileri için önde gelen kripto para borsası Coinbase OTC işlemlerini başlatıyor.

“OTC faaliyetimizi, borsa faaliyetimizin tamamlayıcı olarak sunduk.”

Coinbase’in satış müdürü Christine Sandler, konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

OTC faaliyetimizi, borsa faaliyetimizin tamamlayıcı olarak sunduk, çünkü çok sayıda kurumun kripto ticareti için OTC’yi bir rampa olarak kullandığını gördük. Müşterilerimizin hem borsamızı hem de OTC faaliyetimizi güçlendirmek için müthiş bir fırsat olduğunu hissettik.

Bu ayın başlarında, Coinbase bazı müşterileri ile paylaşılan belgelere göre, müşterilerinin Coinbase Prime üzerinde işlem yapmalarına ve web arayüzü, Skype, Bloomberg IB, e-posta veya telefon yoluyla kitap sipariş etmelerine izin veriyor.

Coinbase CTO’su: “Kripto paralar ve Blockchain kurumsallaşmaya ilişkin önemli bir gelişme gösterdi.”

Coinbase OTC işlemlerini başlatıyor ve Coinbase Custody’e entegre ediyor

Sandler, şirketin hizmet teklifini gecikmiş bir uzlaşmayı da kapsayacak şekilde genişletmeyi planladığını ve şirketin geçtiğimiz Temmuz ayında piyasaya sürdüğü hedge fonları, borsalar ve ICO ekipleri platformu olan Coinbase Custody ile potansiyel olarak entegre olacağını söylüyor.

Mayıs ayında Business Insider, Coinbase’in OTC işlemlerini destekleyeceğini bildirdi. Kısa bir süre sonra Coinbase, kurumsal yatırımcıları alım satım araçlarıyla donatmak ve tezgah üstü alım satım, algoritmik siparişler ve gelişmiş piyasa verileri ürünlerini sunmak için uzun vadeli planlar yapmak üzere tasarlanan Prime platformunu piyasaya sürdü.

Bu gelişme ile Bitcoin fiyatı manipüle edilebilir

Sandler’e göre OTC faaliyeti, fırsatçı bir yaklaşımla müşteri talebine bir cevap olarak geliyor. Bu yılın başlarında Cameron ve Tyler Winklevoss ikizlerine ait kripto para borsası Gemini de OTC ticaretini başlattı. Circle’ın da Şubat ayında satın aldığı Poloniex’in, Circle Trade adında benzer bir ürünü bulunuyor.

Son zamanlarda yapılan araştırmalar OTC piyasalarının işlem hacminin mevcut kripto para borsası piyasalarının hacminde 3 kat daha fazla olduğu belirtiliyor. Kurumsal yatırımcıları çoğu likidite yetersizliği nedeniyle OTC piyasalarına kayıyor. Bu nedenle bazı uzman ve analistler, OTC piyasasındaki işlemler ile ilgili bilgilerin önceden paylaşılabileceğini ve insider trading yöntemiyle Bitcoin fiyatını etkileyebileceğini belirtiyor.

Cheddar

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin