Dev banka popüler Bitcoin borsasının halka arz hazırlıklarına öncülük edecek
Dev banka popüler Bitcoin borsasının halka arz hazırlıklarına öncülük edecek

Coinbase ilk şeffaflık raporunu yayımladı: Hangi kurum ne kadar bilgi talebinde bulundu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coinbase, kripto borsasının aldığı bilgi taleplerinin sayısı hakkında fikir veren ilk şeffaflık raporunu yayımladı.

Coinbase: “Hükûmet yetkililerinin meşru çıkarlarına saygı duyuyoruz.”

Rapor, borsanın aldığı bilgi taleplerinin sayısının yanı sıra hükümetten “meşru talepler” olarak adlandırdıkları şeyleri nasıl ele aldıkları hakkında fikir veriyor.

Coinbase yaptığı açıklamada, “Platformda yasaklanmış faaliyetleri tespit etme ve engelleme görevi olan bir finans kurumu olarak, hükümet yetkililerinin başkalarını ve platformumuzu kötüye kullanan kötü aktörleri takip etmedeki meşru çıkarlarına saygı duyuyoruz.” dedi.

Taleplerin çoğu ABD’den ve FBI’dan geldi

Resmi rapora göre, 1 Ocak 2020’den 30 Haziran 2020’ye kadar Coinbase, müşteri verileri için toplam 1.914 hükümet talebi aldı. Bu taleplerin 1.848’i ceza soruşturmalarıyla, 66’sı medeni hukuk veya idari soruşturmalar ile ilgiliydi.

Tüm taleplerin %90’ı ABD, İngiltere ve Almanya’dan geldi. ABD’deki tüm taleplerin %58’i ise ABD’deki devlet kurumlarındandı. Tüm ABD kurumları arasında FBI, İç Güvenlik Soruşturmaları ve DEA, sırasıyla 340, 184 ve 104 talepte bulunarak en çok bilgi talebinde bulunan kurumlar arasında yer aldı.

Raporun hazırlanmasında EFF’nin makalesi etkili olabilir

Coinbase’in böyle bir rapor yayımlamasının arkasında, Electronic Frontier Foundation’ın (EFF) geçen ay şeffaflık eksikliğinden dolayı “Coinbase’in Şeffaflık Raporlarını Yayımlaması Geçmiş Zaman” başlıklı bir makalede kripto borsasını hedef alması olabilir.

EFF makalesi, “Şeffaflık raporlarının, bu önemli kararları veren şirketler için hesap verebilirlik için önemli araçlar olduğunu” ileri sürdü ve Coinbase’in rakibi konumundaki Kraken’in şeffaflık raporları yayımlamanın önemini anladığına ve bunu bir süredir yaptığına işaret etti.

Bu arada Bitcoin’in yıl sonunda 2017’deki benzer bir patlama yaşayabileceğine dair güçlü iddialar söz konusu. Ayrıntılar buradaki yazımızda.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin