Coinbase güvenli Bitcoin ödemeleri için patent aldı
Coinbase güvenli Bitcoin ödemeleri için patent aldı

Coinbase güvenli Bitcoin ödemeleri için patent aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

18Coinbase güvenli Bitcoin ödemeleri üzerinde çalışıyor. Yeni yayınlanan bir Coinbase patenti, Bitcoin alımlarını müşteriler için daha güvenli hale getirmenin bir yolunu korumayı amaçlıyor.

ABD merkezli kripto para borsası, 14 Ağustos’ta konu ile ilgili bir duyuru yayınladı. Firma, kullanıcıların dijital cüzdanlarından doğrudan Bitcoin kullanarak güvenli ödeme yapabilmelerini sağlayan bir ödeme sisteminin nasıl geliştirildiğini anlattı.

Kullanıcılar Bitcoin cüzdanları hakkında endişe duyabiliyor

Kullanıcıların, Bitcoin adreslerine ait özel anahtarlarının cüzdanlarından çalınabileceği gibi bir güvenlik kaygısı olabilir. Mevcut sistemler, kullanıcıların bir satıcı sayfasında cüzdanlarını kullanarak ödeme yapmalarına izin veriryor. Ancak bu uygulamalar, özel anahtarların güvenliği için bir çözüm sunmuyor.

Sistem güvenli Bitcoin ödemeleri için tasarlandı

Açıklandığı gibi sistem, bir anahtar töreni oluşturuyor. Bu, operasyonel ana anahtar paylaşımlar oluşturuyor. Ana anahtarlar, kullanıcıların parolalarıyla şifreleniyor. Anahtarlar kullanımdan sonra kamuya açık hale getirilebilen ve silinebilen bir yapıda bulunuyor.

Operasyonel ana anahtar, ödeme sırasında özel anahtar şifrelemesi için kullanılıyor. Ödeme yapılır yapılmaz işlem imzalanıyor.

Dosyalamada donma mantığı olarak adlandırılan işlemler de, yönetici bir sistemi askıya almayı seçerse işlemleri otomatik olarak durduran bir güvenlik önlemi olarak kullanılıyor.

Uzmnalar, patent hakkında açıklamalarda bulundu:

Ana anahtar yüklendikten sonra herhangi bir zamanda, sistem donabilir. Ödeme işlemi sadece sistem donmamış olduğunda gerçekleştirilebilir.

Patent sistemi bir API anahtarı da içeriyor. Uzmanlar, farklı web sitelerinin kendi portal sürümlerini başlatabileceğini belirtiyor.

API anahtarı iki bölümden oluşacak. Biri ana makine sunucusuna özel olacak. Diğeri ise Coinbase tarafından geliştirilen sistemde saklanacak. İki anahtarın müşteriler için başka bir güvenlik katmanı ekleyerek bir işlemin gerçekleşmesi için eşleşmesi gerekecek.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin