ERC20, ethereum, coinbase, kripto para haberleri
Coinbase ERC20

Coinbase Ethereum ERC20 tokenlerine destek verdiğini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ünlü kripto para borsası Coinbase dün yaptığı açıklama ile Ethereum temelli tokenlerin standartını belirleen ERC20 desteğini sistemlerine eklemeyi planladığını açıkladı.

Şuana kadar olan Coinbase duyuruları, perakende yatırımcıların devasa satışlarına, değişken fiyat dalgalanmasına ve hatta piyasa manipülasyonlarına neden olmuştu. Ayı piyasası yaşanırken bu duyuruya piyasanın ne tepki vereceği şuan bilinmiyor. Coinbase’in ERC20 desteğinin eklenmesi, kripto para piyasasında yıllar boyunca geniş kapsamlı etkilere sahip olacak ve göz ardı edilemeyeceği ise bir gerçek.

ERC20 Nedir?

ERC20, Ethereum tokenleri ve akıllı sözleşmeler tarafından kullanılan standarttır. Bir token yaratmak isteyen veya akıllı bir sözleşme yazan herkesin uyması gereken bir arayüz olarak hizmet eder. Şuana kadar toplam yapılmış 59,948 Ethereum sözleşmesi var. Ethereum’un pazar payı küçülmüş olsa da, 2017’de ICO boğa piyasasına neredeyse tek başına hakim oldular.

Örneğin, 5 gün içinde 185 milyon dolar kazanan EOS gibi en başarılı kripto para birimlerinden biridir. ERC20 tokenleri, Ethereum taraftarları tarafından ICO ve Blockchain uygulamalarının temeli olarak görülüyor.

Coinbase’in bu kararının etkileyeceği bir dizi ürün var. Kurumsal yatırımcılar için ilk ve potansiyel olarak en önemli şey Coinbase Custody. Kişisel yatırımcılar tarafından çok kullanılmayan Coinbase Custody, büyük depoların güvenli bir şekilde saklanmasını ve finansal kontrollerini sağlayan bir dijital varlık saklama servisidir.

Custody’i kaç kullanıcının kullandığı bilinmiyor, ancak ABD’deki en önemli dijital varlık korucusu olarak görülüyor. Bu nedenle ERC20 tokenlerinin eklenmesi, daha çeşitli bir kripto para birimi güvencesi için kapıyı açabilir.

CoinBase Varlık Yönetimi, şirketler endeks fonu, piyasa değeri bazında yeni varlıkları içerecek. Coinbase ayrıca ödeme sistem platformu olan Coinbase Commerce’in, başka bir kripto para biriminde ödeme kabul etme planı olmadığını söyledi. Bu gerçek zamanlı işlemler için kullanılmak isteyen paralar için kötü olsa da şirketin aldığı ihtiyatlı yaklaşımı vurguluyor.

Şuanda bu haberin piyasaya hiç bir etkisi bulunmadı. Normalde Ethereum tabanlı kripto paraları hareketlendirecek bu haber, Twitter’ın kripto reklam yasağı haberinin önüne geçemedi.

https://www.ccn.com

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin