SEC’in staking iddialarına Coinbase CEO’su, “korkunç” ifadelerini kullandı

Coinbase CEO’su, Sam ve Alameda hakkında düşüncelerini paylaştı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX’teki yaşanan olaylar sonrasında diğer kripto para borsalarının patronlarında birbiri ardından açıklamalar sürekli geldi. Yaşanan süreci değerlendiren CEO’lar, özellikle Sam ve Alameda arasında yaşanan sürece dikkat çekiyor.

Coinbase CEO’su da iki şirketin arasında yaşanan süreci değerlendirdi. Daha öncesinde de iflas ile ilgili düşüncelerini dile getiren Coinbase CEO’su Brian Armstrong, sürecin kripto dünyasına zarar verdiğin açıkladı.

CEO Brian Armstrong, Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı. Daha önceki paylaşımına atıfta bulunan kripto para borsa kurucusu, kendisinin süreçten etkilenmediğini yeniledi.

Coinbase CEO’sundan twitter ile gönderme

3 Aralık 2022 Cumartesi günü, Coinbase Kurucu Ortağı ve CEO’su, SBF’nin röportajına atıfta bulundu. Alameda Research’ün gözden düşmüş kurucu ortağı ve iflas etmiş kripto borsası FTX’in kurucu ortağı ve eski CEO’su Sam Bankerman-Fried’in röportajı gündemi çok meşgul edecek gibi duruyor.

2 Aralık 2022 Cuma günü yayınlanan bir habere göre, röportaj sırasında Bloomberg muhabirinin 11 Kasım 2022’de ABD’de iflas başvurusunda bulunan FTX’in 8 milyar dolar daha az likiditeye sahip olduğuna dikkat çekmişti. Haber, 2014 yılında fizik lisans derecesi ve matematik yan dal derecesi ile mezun olan SBF, “yanlış hesapladığını” söyledi.

Dün, Coinbase CEO’su bu açıklamadan etkilenmediğini ima eden bir çift tweet attı:

“Ödeme gücü sorunu yaşıyorlardı ve Sam, bunun patlamasına izin vermek yerine, FTX’te bir sürü müşteri varlığımız var’ dedi ya da bir şekilde FTX’ten Alameda’ya bunu desteklemek için borç verdi. 

Sam’in bunu neden yaptığını bilmiyorum. Aklımda, muhtemelen dolandırıcılık yapmak için çizgiyi aştığı an buydu. Bence kullanıcılara yalan söyledi. Voyager ve BlockFi gibi bu farklı şirketleri bu şeyden bir nevi kurtarmak için çabaladı belki de bundan kurtulabileceğini düşündü. Ancak durum böyle gelişmedi.

Kim olduğunu söylemek istemiyorum ama acil durum finansmanı sağlamaya çalışan diğer insanlardan birkaç gelen arama aldık. FTX ve Alameda’dan tamamen farklı olarak, kripto satın almak için marj veya kaldıraç kullandıkları kendi portföylerine sahip olmuş olabilecek insanlar var ve şimdi fiyatlar biraz düştüğü için durduruluyorlar. Yani bunların hepsi çok zor oldu.”

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin