coinbase brexit
Coinbase Brexit ihtimaline karşı İrlanda’da ofis açıyor

Coinbase Brexit ihtimaline karşı İrlanda’da ofis açıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

San Francisco merkezli kripto para borsası Coinbase Brexit ihtimalini göz önünde bulundurarak İrlanda’nın Dublin şehrinde yeni bir ofis açtı.

İrlanda’da açılan yeni ofislerinin, Avrupa’daki faaliyetlerini genişletmeye yardımcı olmasının yanı sıra, İngiltere’nin Avrupa birliğinden ayrılması durumunda bir acil durum planının bir parçası olduğu da bildiriliyor.

Coinbase Brexit ihtimaline karşı B planı hazırlıyor

Böylelikle Dublin ekibi bir dizi yeni işle ilgili işleve sahip olacak. Londra ise Coinbase’in Avrupa’daki ana ofisi olarak kalacak. İrlanda Finansal Hizmetler ve Sigorta Bakanı Michael D’Arcy, kripto borsasının genişlemesini şöyle yorumladı:

Coinbase’in Dublin’de bir ofis açmasından çok memnunum. Bu karar, İrlanda’nın finansal hizmetler için rekabetçi teklifini ve cazibesini vurgulamaktadır.

Coinbase’in Birleşik Krallık CEO’su Zeeshan Feroz, Guardian’a, şirketin İrlanda’daki yetenek havuzundan yararlanmak istediğini söyledi. Feroz ayrıca İrlanda ofisinin, İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılması durumunda Coinbase müşterilerine hizmet verip vermeyeceği konusunda da şunları söyledi:

Dublin Ofisi, Brexit için de bir B planı. Tüm olasılıkları planlarken, Avrupa genelindeki müşterilerimize hizmet vermeye devam etmemiz önemlidir ve söz konusu olduğunda İrlanda da bizim tercihimiz olacaktır.

Daha önce bildirildiği gibi, bir nihai Brexit konusunda Birleşik Krallık ve Avrupa birliği, Kuzey İrlanda ve İrlanda Cumhuriyeti arasındaki sınırı kaldırma kararı verdi.

Blockchain Brexit sonrası ticarete yardımcı olabilir mi?

İngiliz Maliye Bakanı Philip Hammond, Blockchain teknolojisinin, ürün hareketinin şeffaf ve değişmeden kaydedilmesini sağladığı için, İngiltere ve ABD arasında sorunsuz bir post-Brexit ticaretinin sağlanmasına yardımcı olabileceğini umuyordu.

Geçen yıl Aralık ayında, dijital danışmanlık grubu Reply, “Brexit için Blockchain” adlı bir çalışma yayınlamıştı. Bu çalışmada Blockchain’in Brexit sonrası Birleşik Krallık – Avrupa Birliği ile birlikte nasıl hareket edileceğine dair kapsamlı bir analiz sağlandı. “Burada Blockchain’in temel katkısı, mallar için sağlam ve sızdırmaz bir veri yolu oluşturmaktır” diyen raporda, böyle bir iznin “sınırdaki denetimlere olan ihtiyacı azaltacağı” tartışılıyor.

İrlanda sunduğu teşvikler ile teknoloji endüstrisini ülkeye çekmeye devam ediyor

İrlanda, düşük şirket vergilerini ve ülkeye iş getirmek için proaktif önlemleri nedeniyle, Avrupa’da teknoloji endüstrisi için bir merkez olarak ün kazanmış durumda.

Haziran ayında, doğrudan yabancı yatırım çekmekten sorumlu bir hükümet kurumu olan IDA Ireland, ülkedeki Blockchain yatırımlarını ve gelişimini teşvik etmek için bir girişim başlattı. Ayrıca Mayıs ayında, İrlanda Ulusal Galway Üniversitesi’nden akademisyenler, hükümetin ekonomik büyüme üzerindeki potansiyel etkisinin iş ve hükümet operasyonlarını değiştirebileceğini savunarak ülkede Blockchain teknolojisini teşvik etmeye çağırdı.

İrlanda aynı zamanda bu bahar Avrupa Komisyonu tarafından oluşturulan Avrupa Blockchain Ortaklığı’na da imza attı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin