USD Coin (USDC), Coinbase ve Circle arasında ortaklaşa geliştirildi
USD Coin (USDC), Coinbase ve Circle arasında ortaklaşa geliştirildi

Coinbase, ABD dolarına bağlı ilk stablecoin’i listeledi: USD Coin (USDC)

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Goldman Sachs gibi finans sektöründeki büyük isimlerle desteklenen Blockchain firması Circle’ın stablecoin’i olan USD Coin (USDC), Salı günü popüler kripto para borsası Coinbase’de piyasaya sürüldü.

USD Coin (USDC), Coinbase ve Circle arasında ortaklaşa geliştirildi

Coinbase’nin açıklamasına göre, stablecoin şimdi borsadan satın alınabilir, satılabilir veya transfer edilebilir. Borsa, USD Coin’in New York eyaleti dışında ABD müşterileri tarafından satın alınabileceğini söylüyor. Kripto paranın ileride farklı bölgelerdeki müşterilere sunulması planlanıyor. USDC Coinbase tarafından desteklenen ilk stablecoin. Borsa daha önce ERC-20 tokeni olan 0x tokenini geçtiğimiz günlerde listeledi. Coinbase konuya yönelik şunları söylüyor:

USDC’nin arkasındaki temel teknoloji, Coinbase ve Circle arasında ortaklaşa geliştirildi.

Stablecoin yüzde 100 olarak teminat altına alındı

Her bir token 1:1 oranında tutularak ABD doları tarafından desteklenmekte olup, söz konusu stablecoin yüzde 100 olarak teminat altına alındı. Coinbase konuya yönelik şunları söylüyor:

USDC gibi bir Blockchain tabanlı dijital doların avantajı programlamak, hızlı bir şekilde göndermek, dApp’larda kullanmak ve geleneksel banka hesaplarına dayalı dolarlardan yerel olarak depolamak. Çünkü daha açık bir finansal sistem.

Coinbase Cüzdanı zaten USDC tokenini destekliyor ve Coinabse Pro tokeni “önümüzdeki haftalarda” desteklemeye başlayacak.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin