Coin Metrics raporu: Ethereum'un yüksek gaz ücreti krizi EIP-1559 ile çözülmeyecek
Coin Metrics raporu: Ethereum'un yüksek gaz ücreti krizi EIP-1559 ile çözülmeyecek

Coin Metrics raporu: Ethereum’un yüksek gaz ücreti krizi EIP-1559 ile çözülmeyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tutarlı bir şekilde tam bloklar, gaz fiyatlarının tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmasının birincil nedenidir.

Sorun çözülmeyecek

Analitik sağlayıcısı Coin Metrics tarafından hazırlanan bir rapor, Ethereum işlem ücretleri dünyasını araştırdı ve bunların hala en yüksek seviyelerde olduklarını ve yaklaşan çok fazla ağ yükseltmesinin bile sorunu hafifletme ihtimalinin düşük olduğunu belirtti.

Coin Metrics tarafından yayınlanan Ethereum Gaz Raporuna göre, Ethereum’daki medyan ücretler 2021’in çoğu için tutarlı bir şekilde 10 doların üzerindeydi. Karşılaştırmalı olarak, ortalama Ethereum işlem ücreti 2017/2018 boğa koşusunun zirvesinde sadece 5,70 dolara ulaştı.

Bu artışın bir kısmını, gazı daha pahalı hale getirecek olan ETH fiyatlarındaki artışa bağlandı. 2021’in başından bu yana ETH, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.050 $’dan % 19’luk bir düzeltmeye rağmen mevcut fiyatlara göre % 125 yükseldi. Ancak aynı dönemde medyan gaz fiyatı % 532 arttı.

Farklı işlem türleri, farklı miktarlarda gaz gerektirir. Basit bir ERC-20 token transferi, örneğin otomatik bir piyasa yapıcı için karmaşık bir akıllı sözleşme işleminden çok daha az gaz kullanır. Bununla birlikte, yüksek gaz ücretlerinin temel nedeni DeFi olmaktan ziyade, genel olarak daha fazla işlem yapılmasıdır.

Ethereum işlemleri şu anda açık artırmaya çıkarılıyor, daha fazla gaz ödeyenler madenci önceliği alıyor ve daha düşük bir gaz limiti belirleyenlerden daha hızlı işlem alıyor.

Madencilerin, yeni bloklar çıkarırken hangi işlemlerin dahil edileceğini belirlemesi gerektiği ve her bloğun, maksimum blok boyutu nedeniyle yalnızca sınırlı sayıda işlem (ortalama olarak 160 ila 200) içerebileceği açıklandı.

Rapor, açık artırma mekanizmasını değiştirmek ve ücretlerin bir kısmını yakmak için tasarlanmış olan ve merakla beklenen EIP-1559 ağ yükseltmesinin, yüksek gaz maliyetleri sorununu çözme olasılığının düşük olduğunu belirtiyor.

Coin Metrics, yüksek ücretlerin nedeni ölçeklenebilirlik sorunu olduğu için, yükseltmenin yalnızca ücretleri daha öngörülebilir hale getirmeye yardımcı olacağını açıkladı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin