CNBC analisti:
CNBC analisti: "Bitcoin ve Ethereum'a inanıyorum" İşte nedeni

CNBC analisti: “Bitcoin ve Ethereum’a inanıyorum” İşte nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CNBC analisti Jim Cramer, Bitcoin ve Ethereum’un uzun vadede en iyi yatırım aracı olduğuna inanıyor. Ancak kriptolar konusunda yatırımcıları uyarmayı ihmal etmiyor.  Cramer, kriptoların spekülatif yatırımlar olduğunu ve yatırımcıların portföylerinin yüzde 5’inden fazlasını oluşturmamaı yönünde uyarılarda bulunuyor.

Bitcoin ve daha geniş kripto para piyasası, son birkaç haftadır tamamen belirsiz ve değişken hareket ediyor. Bitcoin 29.000 ila 31.500 dolar aralığında hareket ederken yatırımcılar için bir kabus oldu.

Cramer BTC ve ETH’ye inanıyor!

Ancak yakın tarihli bir teklifte, CNBC analisti Jim Cramer, kripto paralara “inandığını” ve BTC ve ETH satın alınmasını önerdiğini söyledi. Ancak yatırımcıların bunu spekülatif bir yatırım olarak almaları ve portföylerinin yüzde 5’inden fazlasını tahsis etmemeleri gerektiğini söyledi. Ünlü analist yatırımcılara şu şekilde seslendi:

“Yatırımcılara kripto sahibi olmamalarını söyleyemem; Ethereum sahibiyim. Ethereum satın aldım Ethereum’u araştırdım ve sevdiğim önemli niteliklere sahip.”

Kriptoya inanan Cramer, dijital varlıkları uzun vadeli önemli bir değer olarak görüyor. Ayrıca kriptoların merkezi olmadığını zamansız olduğunu ve uzun vadede daha fazla benimseneceklerine söyledi.  Bitcoin ve Ethereum’un uzun vadede ilerleyeceğini ve “en meşru” varlıklar olduğunu düşünüyor.

Piyasa analisti ayrıca, kriptoyu diğer uzun vadeli yatırımlar veya hisse senetleriyle karşılaştırmamak gerektiğini söyledi. Ünlü analist kripto paraların Coca-Cola ve Apple’la karşılaştırılmaması gerektiği konusunda da uyardı.

Kısa vadeli kriptolar risk olabilir

Kripto pazarının hızlı büyümesiyle birlikte kripto ticareti bu günlerde çok öne çıktı. İnsanlar, kripto fiyatlarındaki momentum dalgalanmalarından yararlanarak kısa vadede kripto yatırımı yapıyorlar. Ancak Cramer, kripto ticaretiyle gelen bazı doğal riskler konusunda uyarılarda bulundu.

Cramer, kriptoların spekülatif varlıklar olduğu konusunda yatırımcıları uyardı ve kısa vade de zararla karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.  Ayrıca, yatırımcılar geçmiş performansın gelecekteki getirilerin garantisi olmadığını hatırlattı. Kripto pazarındaki son düşüş, yatırımcıların önemli kayıplar yaşamasına sebep oldu.

En yüksek rallinin sınırı olmadığı gibi, kriptoda da düzeltmenin sınırı yok. Sonuç olarak Cramer, kripto satın almak için asla borç para almaması gerektiğine dair bir tavsiye daha ekliyor. Eviniz için ödünç alın, arabanız için ödünç alın ama kripto için ödünç para almayın diyerek yatırımcıları uyardı.

Ancak bu son düşüşe rağmen Cramer, kimseyi kripto sahibi olmaktan vazgeçmeyeceğini tekrar etti. Geçmişte yatırımcıların kripto yatırımlarından servet kazandıklarını ve gelecekte de benzer kârları elde edeceklerini söyledi.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin